Ναι μεν αδικία, αλλά η ΑΕΚ στάθηκε στο ύψος της

Η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για μη υποβιβασμό όσων ομάδων δεν καταφέρουν να πάρουν το πολυπόθητο έγγραφο της αδειοδότησης, συζητήθηκε πάρα πολύ τις προηγούμενες ώρες, αφού ουσιαστικά οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν ξεκάθαρα τη στήριξή τους προς τον Παναθηναϊκό. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό μέσω των ρεπορτάζ ότι οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο σημαντικά προβλήματα ως προς την βιωσιμότητα της εταιρίας, λόγω των χρεών που
δημιουργήθηκαν στο παρελθόν. Γι' αυτό άλλωστε βρίσκονται στην υπάρχουσα κατάσταση.

Με την κίνηση αυτή η Ένωση στάθηκε εμπράκτως στο πλευρό του "τριφυλλιού", δίχως η συγκεκριμένη απόφαση να περιλαμβάνει την παραμικρή δόση ...ίντριγκας ή παρασκηνίου, το οποίο πάντα αναζητούν ορισμένοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν άλλωστε ένας απ' τους βασικούς σου αντιπάλους είναι στα ...κάτω του, ηθικά και μόνο δεν τον "χτυπάς". Υπάρχουν πάντως και πιο ρεαλιστικοί λόγοι για τους οποίους οι "κιτρινόμαυροι" αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρόταση.

Προσωπική άποψη είναι ότι μεσούσης της περιόδου δεν θα έπρεπε να αλλάζει ο οποιοσδήποτε κανονισμός, έτσι ώστε να τηρούνται ίσοι όροι διεξαγωγής προς όλες τις ομάδες. Πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση που το παράδειγμα του Ηρακλή είναι τόσο πρόσφατο. Για τον "γηραιό" θα ήταν αδικία να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό, αφού αν είχε υπερψηφιστεί η πρόταση της ΑΕΚ, ουσιαστικά θα ήταν ο μοναδικός που θα είχε πληρώσει τόσο ακριβά τα λάθη των διοικούντων του.

Παρά το γεγονός αυτό πάντως, η Ένωση στάθηκε στο ύψος της τόσο ως προς τη στάση της απέναντι σε έναν από τους βασικούς της αντιπάλους για την κορυφή, όσο και ως προς την δυναμική - ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Σκεφτείτε ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό, ή μάλλον θυμηθείτε πόσο διαφορετικές ήταν οι συνθήκες τη διετία 2013 - 2015 στην οποία η ΑΕΚ απουσίαζε από την κορυφαία τι τάξει κατηγορία. Καλώς ή κακώς η απουσία ενός τέτοιου ποδοσφαιρικού μεγέθους επηρεάζει γενικά το προϊόν. Λιγότερα ντέρμπι, μικρότερος αριθμός "βασικών" υποψηφίων για τον τίτλο, σαφώς χαμηλότερες χορηγίες, άρα λιγότερα έσοδα για όλους και ακόμα μικρότερο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Τα παραπάνω συνυπολόγισαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ πριν πάρουν την απόφαση να μπουν μπροστά και να προτείνουν τον μη υποβιβασμό των ομάδων που δεν θα αδειοδοτηθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα