Μυστακίδης: «Ξεπερνάω τα όριά μου» (video)

Κατάθεση ψυχής από τον Γιάννη Μυστακίδη στην κάμερα του Novasports, μίλησε για την μάχη της επιστροφής από τραυματισμό και το πώς είδε τον ΠΑΟΚ «απ' έξω» το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους Κωστή Μπότσαρη και Γιάννη Πάγκο:

Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Τις τελευταίες 2 εβδομάδες νιώθω καλά το γόνατο. Ευχαριστω τον Θεό, καθώς και όσους έχουν δουλέψει μαζί μου όλους αυτούς τους μήνες. Ο προπονητής βλέπει την εξέλιξή μου και
αυτός θα κρίνει. Όταν θα παίξω δεν θα υπάρχει δικαιολογία λόγω του τραυματισμού μου, αυτό δεν θα γίνει ποτέ».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Η ομάδα δεν πατάει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό από πλευράς αποτελεσμάτων, ενώ αγωνιστικά είναι σε πολύ καλό ρυθμό. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Πολλοί παίκτες είναι νέοι, η ομάδα χτίζεται από την αρχή. Έγίναν λάθη που δεν πρέπει να τα συζητάμε συνέχεια. Δεν πρέπει να κοιτάμε τα αρνητικά αλλά τα θετικά. Οι Έλληνες και οι πιο παλιοί συνέχεια μιλάμε με τους ξένους και τους εξηγούμε τι είναι ο ΠΑΟκ, σιγά - σιγά το κατααλαβαίνουν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να παίζει για τη νίκη. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και ο κύριος Σαββίδης με όλα αυτά που κάνει αξίζει μόνο νίκες».

Για τις εντάσεις μέσα στην ομάδα και αν βοηθούν στο να ανάψουν τα αίματα: «Οι παίκτες ακόμα γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αυτό είνα το μόνο μειονέκτημα, ότι κάθε χρόνο έρχονται αρκετοί νέοι και είναι δύσκολο να βρεθούμε στο γήπεδο από την προετοιμασία ή και πιο μετά. Θα το βρούμε μέσα από την προπόνηση και την καθημερινότητα, είμαστε 5-6 ώρες κάθε μέρα μαζί και αυτό μας βοηθάει. Εντάσεις, προπονήσεις, μαλώματα είναι όλα μέσα στην ομάδα και πρέπει να υπάρχουν για να γνωριστούμε καλύτερα και οι ξένοι να γνωρίσουν τον ΠΑΟΚ και εμάς».

Για την συζήτηση με προπονητή και αν βοηθάει: «Ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Όλοι παίρνουν τα θετικά από τις συζητήσεις, όλοι καταλαβαίνουμε που βρισκόμαστε, καθημερινά πρέπει να παλεύεις για να είσαι στον ΠΑΟΚ και να κάνεις χαρούμενο τον κόσμο και αυτούς που σε πιστεύουν. Η ομάδα πρέπει να ξεπερνά τα προβλήματα και να δείξει πράγματα στο γήπεδο. Να κερδίζει έστω και με μισό μηδέν, δεν έχει σημασία τίποτε άλλο».

Για το πρόβλημα εκτός έδρας: «Δεν μου αρέσει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Καταφέραμε με τον Πανιώνιο δικό μας παιχνίδι, όπως και τα προηγούμενα εκτός έδρας, να μην το κερδίσουμε. Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν, αύρι είναι κρίσιμο παιχνίδι και μπορεί να γίνει η αρχή για να ξεκινήσουμε και τα διπλά.

Για το πόσο διαφορετικός είναι μετά από επτά μήνες απουσίας: «Ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει καθημερινά. Βλέπω τον εαυτό μου να έχει ωριμάσει από αυτή τη δύσκολη στιγμή, ξεπερνάω τα όριά μου. Εκεί που λέω δεν μπορώ, συνεχίζω και ας πονάω. Ζω με τον πόνο πλέον. Κάθε πρωί που ξυνπάω προσεύχομαι να ξυπνήσω και να μην πονάω. Τις τελευταίες εβδομάδες ξυπνάω και δεν πονάω και είμαι πολύ χαρούτμεμος. Τα βασικά με κάνουν χαρούμενο πλέον, το ότι τρέχω και δεν πονάω, ότι περπατάω και παίζω στον ΠΑΟΚ. ΔΟυλεύω πολύ σκληρά πριν και μετά την προπόνηση, γμναστές και φυσιοθεραυτές είναι συνέχεια πάνω από το κεφάλι μου για να κερδίσω το χαμένο έδαφος. Οι γονείς και τα αδέλφια μου καθημερινά μου δίνουν δύναμη και τους ευχαριστώ. Κάθε μέρα θέλω να κερδίζω κάτι και να γίνομαι καλύτερος. Να κοιμάμαι, να ξυπνάω και να λέω τι έχω κάνει και τι όχι».

Για το πόσο έτομος είναι: «Νιώθω πολύ καλά, ίσως για το αυριανό δεν είμαι τόσο έτοιμος, αλλά την επόμενη εβδομάδα με τις προπονήσεις και τα έξτρα θα είμαι σε ικανό βαθμό, γιατί βρίσκω τα πατήματα μου. Εύχομαι να βλέπει το ίδιο και ο πρτοπονητής».

Για την μάχη της κορυφής: «Απ' έξω βλέποντας επειδή δεν έπαιζα, γίνεται πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, όλοι μπορέι να χάσουν βαθμό ακόμα και απο΄τους τελευυαίους. Είναι πολύ ενδιαφέρον για τους οπαδούς και είναι σημαντικό στην Α' Εθνική να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, γιατί βλέπαμε μερικές φορές πιο γεμάτα στην β', παράξενα πράγματα. Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας. Από εδώ και πέρα μόνο νίκες, όχι λογια, μόνο πράξεις».

Για το ποσο διαφορετικό είναι να βλέπεις το παιχνίδι απ' έξω: «Απ' έξω τα βλέπεις διαφορετικά, γιατί δεν έχεις τόσο το άγγος για να παίξεις. Αλλά όταν δεν παίζεις τελικά έχεις πιο πολύ άγχος. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να στενοχωριέται πολύ παραπάνω, να βρίζω κάποιους παίκτες να πω και τη αλήθεια, κάτι που δεν θα το έκανα ποτέ στο ίδιο μου τον εαυτό. Πολυ πιο εύκολα τα βλέπεις απ' έξω. Όταν είσαι στην οικογένεια και στο κλίμα βλέπεις ότι είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Δεν μπορείς να το καταλάβεις όταν δεν έχεις παίξει μπάλα και όταν δεν έχεις βρεθεί στον ΠΑΟΚ

Για το που του αρέσει να παίζει: «Δεν έχω προτίμηση, μου αρέσει να παίζω και να βοηθάω, να κάνω ασίστ και να σκοράρω»

Για το αυριανό ματς: «Στην Ξάνθη κάθε φορά που πάμε έχουμε πάντα απέναντι ένα καλό σύνολο σε ένα πολύ καλό γήπεδο. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλά την Ξάνθη και θα μας βοηθήσει, ήδη έχουμε μιλήσει και μας έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες. Είναι πλεονέκτημα για μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να είμαστε και λίγο τυχεροί, γιατί χρειαζόμαστε τύχη και θετική ενέργεια όλων όσων βρίσκονται γύρω από την ομάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα