Μοντεζέμολο: «Η Ferrari μπορούσε να υπογράψει τον Φερστάπεν το 2014»

Ο Λούκα ντι Μοντεζέμολο αποκάλυψε πως η ιταλική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία το 2014 να υπογράψει τον Μαξ Φερστάπεν, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην φετινή απόδοση της Ferrari, αλλά και στους Έντσο Φεράρι και Μίκαελ Σουμάχερ.

«Μου τηλεφώνησε όταν ήμουν 25 και του χρωστώ σχεδόν τα πάντα, αν όχι όλα» είπε στο Τρέντο ο πρώην ηγέτης της Ferrari.

«Μου εξήγησε

ότι πρέπει πάντοτε να κοιτάζω μπροστά και να μην παραδίνομαι, ότι πρέπει να είσαι πολύ πιο συγκεντρωμένος όταν κερδίζεις από όσο όταν χάνεις. Όταν χάνεις είναι πιο εύκολο να βρεις τη δύναμη να αντιδράσεις. Όταν κερδίζεις έχεις το ρίσκο να πεις ότι είσαι ο καλύτερος και να μείνεις εκεί», πρόσθεσε. Και έπειτα, «ο Τζιάνι Ανιέλι ήταν ο δικηγόρος που μου έμαθε την περιέργεια, την επιθυμία να παρατηρώ τον κόσμο, τόσο του παρόντος όπως και των επόμενων πέντε ή δέκα ετών».

Αναφερόμενος στον εκλιπόντα Λάουντα ο Μοντεζέμολο τον χαρακτήρισε «έναν από τους στενότερους φίλους μου», και τον Σουμάχερ «έναν σπάνιο άνθρωπο που ανέβασε τα δεδομένα φυσικής προετοιμασίας, με ισχυρή αίσθηση της ομαδικότητας και την ικανότητα να προσεγγίζει κάθε αγώνα με την ίδια συγκέντρωση όπως έναν γύρο δοκιμών κατάταξης».

Τέλος, σχολίασε την τωρινή έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Ferrari λέγοντας πως «δεν μου αρέσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ferrari σήμερα. Δεν μου αρέσει να πανηγυρίζεται η τρίτη θέση η οποία, για μένα, είναι μια ήττα. Οι οδηγοί; Αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα. Το πρόβλημα είναι το αυτοκίνητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοντεζέμολο, Η Ferrari, Φερστάπεν, 2014,montezemolo, i Ferrari, ferstapen, 2014