Μονακό – Άλμπα 86-75: Πρίγκηπας Τζέιμς

Ύστερα από την παρθενική της νίκη στη σεζόν στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα (76-82), η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πανηγύρισε δεύτερη διαδοχική νίκη, πρώτη εντός έδρας, απέναντι στη γερμανική ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλεθ που έχει ξεκινήσει με 0-4, όπως και η Βιλερμπάν. Η Μονακό παρατάχτηκε σε για 4η σερί αγωνιστική χωρίς τους Τζόρνταν Λόιντ και Τέρι Τάρπι, ενώ η Άλμπα δεν είχε τους Κουμάτζι, Έρικσον και Ουέτσελ. Πρώτος σκόρερ για ακόμα μια φορά για τους νικητές ο Μάικ Τζέιμς με 17 πόντους και 7 ασίστ. Όλη η αποστολή που είχε ο Σάσα Ομπράντοβιτς είχε συνεισφορά και πέτυχε τουλάχιστον

ένα καλάθι. Για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Ματ Τόμας με 17 πόντους και 5/8 τρίποντα.

Α’ Ημίχρονο

Η Άλμπα προηγήθηκε 0-3 με τρίποντο του Ολίντι και μετά κόλλησε. Η Μονακό απάντησε με 12-0 σερί με δύο καλάθα του Μοτιεγιούνας για το 12-3. Η Άλμπα συνήλθε και βρήκε το χέρι της από τη περιφέρεια με αποτέλεσμα να ρίξει τη διαφορά και να κλείσει το δεκάλεπτο στους 2 (18-16). Η Άλμπα πήρε πρώτο προβάδισμα μετά το 0-3 με το καλάθι του Στέρλινγκ Μπράουν. Στο παρκέ μπήκε ο Κέμπα Γουόκερ και έβαλε συνεχόμενα τα πρώτα του καλάθια στην Ευρωλίγκα (με τον Αστέρα είχε 2 βολές). Τη φάση του ημιχρόνου χάρισε ο Έλι Οκόμπο με φοβερό κάρφωμα, εξαιρετικός ο Ματ Τόμας με 3/3 τρίποντα και την Άλμπα ανταγωνιστική και κοντά στο σκορ (47-40).

Β’ Ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου η Μονακό άρχισε να ξεφεύγει με την διαφορά να αγγίζει τους 16 πόντους (62-46). Η είσοδος του Κορνελί έδωσε λύσεις από την περιφέρεια με το Γάλλο να εκτελεί 3/3 τρίποντα. Η περίοδος έκλεισε με τη διαφορά στους 11 (67-56). Η Μονακό εύκολα – δύσκολα θα το έπαιρνε το ροζ φύλλο. Η Άλμπα όποτε προσπαθούσε να πλησιάσει υπήρχαν απαντήσεις με τον ποιοτικό Μάικ Τζέιμς να ξεκολλάει την ομάδα του όποτε βρέθηκε σε αδιέξοδο. Η Άλμπα δεν προλάβαινε και υπέστη ακόμα μία ήττα σε ένα παιχνίδι με ρυθμό και νικητές σχετικά εύκολα τους Μονεγάσκους.

Επόμενη αγωνιστική 26/10: Μονακό – Μακάμπι, Άλμπα – Αρμάνι

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα