Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς στη Ριζούπολη (video)

Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς στο γήπεδο της Ριζούπουλης στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο αμυντικά ήταν σταθερή και επιθετικά βρήκαν γκολ με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι. Οι κυανέρυθροι με τις αλλαγές του Γρηγορίου άλλαξαν εικόνα στο 2ο μέρος, έγιναν πιο κινητικοί, ισοφάρισαν και
πήραν τον εκτός έδρας βαθμό.

Οι προπονητές σπάνια αλλάζουν... μυαλό, κυρίως σε ότι αφορά στο σύστημα το οποίο επιλέγουν να ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Δεν αποτελούν εξαίρεση οι Γιώργος Παράσχος και Μιχάλης Γρηγορίου.
Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, όπως και σε πολλά παιχνίδια όταν ήταν στον Πλατανιά, επέλεξε το 4-1-4-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Τσόβιτς, δεξί μπακ τον Στάθη, αριστερό τον Κούρο και αμυντικό δίδυμο τους Μπαρτολίνι, Κύργια. Ο ένας και μοναδικός συνδετικός κρίκος με τη μεσαία γραμμή ο Τάσος Παπάζογλου, ο οποίος είχε μπροστά του τετράδα από δεξιά προς αριστερά, τους Μενδρινό, Ναδάλες, Κονέ και Αλμπάνη. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καστιγέχος.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε για μία ακόμη φορά το 4-2-3-1. Ο Κότνικ κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των κυανέρυθρων, δεξί μπακ ο Βλάχος και αριστερό ο Σαραμαντάς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δεξιά ο Γκιοατά και αριστερά ο Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Κόρμπος, η τριάδα μπροστά από δεξιά προς αριστερά οι Λάμπρου, Μασούρας και Σπιριντόνοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισάι.

Από τις πολύ ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές το πανό των φιλάθλων των δύο ομάδων πριν την έναρξη του αγώνα, στο οποίο έγραφαν "Μάνα Σμύρνη σήμερα παίζουν τα παιδιά σου".

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας κατάφερε να περιορίσει την επιθετική τριάδα του Πανιωνίου, ο οποίος όμως, θα μπορούσε να προηγηθεί πολύ νωρίς (3ο λεπτό) αν ο Κόρμπος, ύστερα από πολύ ωραία πάσα του Μασούρα, κατάφερνε να πλασάρει εύστοχα τον Τσόβιτς.

Από το λεπτό αυτό και μετά η ομάδα του Παράσχου πήρε τον έλεγχο, απείλησε στο 14' με τη βολίδα του Κονέ, την οποία σταμάτησε ο Κότνικ και σκόραρε τελικά με τον κεντρικό του αμυντικό, Σεμπασιάν Μπαρτολίνι στο 38ο λεπτό. Διπλό λάθος στην άμυνα του Πανιωνίου από Γκιοατά και Κότνικ στο φάουλ του Κούρου, με τον Μπαρτολίνι στο πρώτο δοκάρι να τους προλαβαίνει όλους και να ανοίγει το σκορ.

Στο 2ο μέρος ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλαξε σύστημα με τον Γεσίλ να μπαίνει στη θέση του Λάμπρου, μετατρέποντας το 4-2-3-1, σε 4-4-2.

Ο Πανιώνιος απέκτησε κινητικότητα και προσπάθησε να γίνει απειλητικός απέναντι στην εστία του Τσόβιτς. Το 1-0 για τον Απόλλων παρέμενε και ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέποντας πως τα πράγματα δεν κυλούν όπως τα ήθελε επέλεξε να κάνει διπλή αλλαγή στο 63ο λεπτό. Ο Σαραμαντάς έδωσε τη θέση του στον Παπαγεωργίου και ο Σιώπης στον Σαββίδη.
Παρά τις κινήσεις από τον προπονητή του Πανιωνίου, οι κυανέρυθροι φαινόταν να παραμένουν παγιδευμένοι στην αμυντική τακτική του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι δε παίκτες του Παράσχου δεν έχαναν την ευκαιρία να απειλήσουν, όπως το πολύ δυνατό του σουτ του Κονέ στο 72, που ανάγκασε τον Κότνικ σε μία ακόμη δύσκολη απόκρουση, όπως στο πρώτο μέρος.

Μ' ένα στημένο όμως, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με τεράστια δόση τύχης ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Μασούρας πήρε την πάσα από τον Κόρμπο στο 76 σούταρε με πάρα πολύ δύναμη η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Τσόβιτς, την πλάτη του τερματοφύλακα του Απόλλωνα και κατέληξε στα δίχτυα του.

Ο Πανιώνιος με τον Κόρμπο στην αρχή των καθηστερήσεων λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς αλλά το εντυπωσιακό σουτ του μέσου της ομάδας του Γρηγορίου σταμάτησε με δυσκολία ο Τσόβτις. Το παιχνίδι θα μπορούσε να γυρίσει εκ νέου υπέρ του Απόλλωνα, όμως για τρίτη φορά ο Κότνικ σταμάτησε το σουτ που έκανε ο Κονέ.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα ο Παπαγεωργίου δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Στάθη αφήνοντας τον Πανιώνιο με παίκτη λιγότερο στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός, Ναδάλες, Αλμπάνης, Καστιγιέχος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου, Ντουρμισάι.
Keywords
Τυχαία Θέματα