Μήτογλου vs Κοέν: Πληθωρικός ο Ντίνος σε χρόνο συμμετοχής, πόντους και ριμπάουντ

Στα τέσσερα play off παιχνίδια Παναθηναϊκού-Μακάμπι, ο Ντίνος Μήτογλου και ο Τζέικ Κοέν ήταν στην αρχική πεντάδα, αλλά στην έκβαση των αγώνων, ο Έλληνας διεθνής πάουερ φόργουορντ, είχε περισσότερο από διπλάσιο χρόνο στο παρκέ, ενώ ο Ισραηλινός αντίπαλος του, έμεινε στον πάγκο από τον Όντετ Κάτας. Μπορεί και το πλάνο του Ισραηλινού τεχνικού να υπαγορεύει την χρησιμοποίηση του Κοέν στην έναρξη των αγώνων και στην συνέχεια να μην υπολογίζεται σε αντίθεση με τον Ρίβερο,

κυρίως και τον Σόρκιν στο τρίτο και στο τέταρτο παιχνίδι.

Έπαιξε στα στάνταρ των δυνατοτήτων του

Στην θέση του δεύτερου ψηλού και ως παρτενέρ του Λεσόρ στην ρακέτα, ο Ντίνος Μήτογλου ήταν παραγωγικότερος σε πόντους στα δυο νικηφόρα παιχνίδια των «πρασίνων» με 14 πόντους στο δεύτερο και 13 στο τέταρτο, όταν και είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (35λ.- 37λ.) Το ίδιο συνέβη και στην συγκομιδή των ριμπάουντ (3-3 και 3-1), ενώ είχε ευστοχία 56% στα δίποντα και 32% στα τρίποντα. Αμυντικά, ο Μήτογλου είχε θετική παρουσία, ενώ κέρδισε 12 ριμπάουντ και θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά στους ψηλούς της Μακάμπι, από τα 7 κερδισμένα φάουλ.

Τα στατιστικά: 28,5 μ.ό. λεπτά συμμετοχής, 36 πόντοι, 13/22 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 8/9 βολές, 8-4 ριμπάουντ, 4 ασ 4 λάθη.

Υψηλά ποσοστά σε μικρό χρόνο συμμετοχής και… αλάνθαστος

Ο Τζέικ Κοέν δεν ξεπέρασε σε κανένα παιχνίδι Μακάμπι-Παναθηναϊκού, μετά το πρώτο στα play offs δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά συμμετοχής. Στην ήττα της ομάδας του «λαού» στο δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, είχε διψήφιο αριθμό πόντων (12), ενώ… απαρατήρητος πέρασε από το παρκέ στο τέταρτο ματς (2π.). Τα στατιστικά του, σε συνδυασμό με τον συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής του, πάντα στο πρώτο δεκάλεπτο και ελάχιστα στα επόμενα τρία, ήταν άκρως ικανοποιητικά. Στα 7 σουτ δυο πόντων, είχε 90%, στα 6 τρίποντα, το ποσοστό ήταν 67%, δεν εκτέλεσε καμία βολή και δεν έκανε κανένα λάθος.

Απορίας άξιο, γιατί ο Κάτας μετατρέπει τον Κοέν από starter σε… «θεατή» των αγώνων.

Τα στατιστικά: 12 λεπτά συμμετοχής μ.ό, 24 πόντοι, 6/7δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήτογλου, Κοέν, Πληθωρικός, Ντίνος,mitoglou, koen, plithorikos, ntinos