Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς: Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το καλοκαίρι…

H Λάτσιο έχει προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, αλλά η Άρσεναλ ελπίζει να κάνει τον Σέρβο διεθνή το «δώρο» της για τον τίτλο της Premier League, αν και η Νιούκαστλ έχει μεγαλύτερο μπάτζετ. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή στο Stadio Olimpico λήγει τον Ιούνιο του 2024 και η Λάτσιο επιθυμεί να επεκτείνει φυσικά την συνεργασία της με τον Σέρβο σταρ.

Ο 28χρονος Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, διανύει την όγδοη σεζόν του στη

Λάτσιο, αφού έφτασε από τη βελγική Γκενκ ενόψει της σεζόν 2015-16. Έκτοτε έχει συγκεντρώσει 330 συμμετοχές και 64 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ένας διεθνής ογκόλιθος με 41 συμμετοχές με το εθνόσημο, ο κεντρικός μέσος ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης της Λάτσιο για δύο συνεχόμενα χρόνια (2020 – 2021 και 2021 – 2022), αλλά το μοναδικό τρόπαιο που έχει πανηγυρίσει από τη θητεία του στην Ιταλία είναι το Coppa Italia του 2019 και δύο Supercoppa Italiana το 2017 και το 2019. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αναμένεται να αναζητήσει νέο σπίτι την επόμενη σεζόν, και κατά πάσα πιθανότητα σε έναν σύλλογο με συμμετοχή στο Champions League και σε σύγκριση με άλλους περιζήτητους κεντρικούς χαφ, φέρεται να είναι διαθέσιμος με σχετικά προσιτή αμοιβή.

Ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, κάθε καλοκαίρι φωνάζει πως ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται! Ο ίδιος πάντως, καθώς η μισή Ευρώπη χτυπά την πόρτα της Λάτσιο και του Κέζμαν, προσέφερε νέα συμφωνία 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως μέχρι το 2026 με ρήτρα αποδέσμευσης 60 εκατομμυρίων. Ο ατζέντης του, Ματέγια Κέζμαν, φαίνεται απρόθυμος να συνεχίσει τις συνομιλίες με την διοίκηση , γνωρίζοντας ότι ο πελάτης του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους στη Serie A και σε όλη την Ευρώπη.

Γιουβέντους και Μίλαν είναι οι ιταλικοί σύλλογοι που παρακολουθούν στενά τον 28χρονο, αλλά μένει να δούμε αν οι «μπιανκονέρι» και οι «ροσονέρι» θα έχουν τους οικονομικούς πόρους για να πείσουν τη Λάτσιο. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έχει φυσικά πολλούς θαυμαστές στην Premier League. Η Άρσεναλ «θέλει να κάνει στον εαυτό της ένα σημαντικό δώρο αν κερδίσει τον τίτλο», αλλά η Νιουκάστλ που ονειρεύεται επιστροφή στα σαλόνια και τους ομίλους, «έχει ήδη μιλήσει με τον Κέζμαν» και έχει υψηλότερο μπάτζετ.

Ως πιθανός προορισμός για τον Σέρβο μέσο αναφέρεται και η Γουέστ Χαμ, δεδομένου ότι οι «σφυριά» ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσουν τον Ντέκλαν Ράις το καλοκαίρι, ωστόσο ακόμα παλεύουν ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη κατηγορία. Ωστόσο, ο Κέζμαν, είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι θέλει ο πελάτης του να ενταχθεί σε έναν σύλλογο που παίζει στο Champions League και η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες εξαφανίστηκε από το «κάδρο».

Το 2018, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρωσίας 2018, παρόλο που δεν συμμετείχε στα προκριματικά. «Δεν ένιωθα ότι άξιζα να είμαι εκεί». Η αγάπη που νιώθει για τη φανέλα της Σερβίας είναι φυσική, πηγάζει και από μια επιλογή. Γεννημένος στην Ισπανία από Βόσνιο πατέρα και Σέρβα μητέρα, επέλεξε χωρίς δισταγμό τη Σερβία, με την οποία σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2015 χάρη στη νίκη επί της Βραζιλίας στον τελικό (2-1). Στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ έδωσε κανονικά και πάλι το παρών με την Εθνική και πλέον ετοιμάζεται στην καλύτερη ηλικία για τα επόμενα μεγάλα ραντεβού με την φανέλα της χώρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα