Μίλαν: Ο σούπερ Μάριο στα αζήτητα;

Μίλαν: Ο σούπερ Μάριο στα αζήτητα;sdimolitΠέμ, 04/01/2021 - 19:03

Ο Μάριο Μάντζουκιτς τον τελευταίο χρόνο δυσκολεύεται να επιστρέψει στο κατάλληλο και επιθυμητό επίπεδο με αποτέλεσμα το μέλλον του στο Σαν Σίρο να είναι αβέβαιο.  Έχει πανηγυρίσει πρωταθλήματα στη Κροατία με τη Δυνάμο Ζάγκρεμπ, τα πάντα με τη Μπάγερν στη Γερμανία, πρωταθλήματα και κύπελλα με τη Γιουβέντους στην Ιταλία, κύπελλο στην Ισπανία με την Ατλέτικο. Ο έμπειρος επιθετικός σε λιγότερο από ένα μήνα θα κλείσει 35 χρόνια ζωής και έχει βάλει στόχο να συνεχίζει να αγωνίζεται σε

υψηλό επίπεδο.

Η άφιξη του Μαουρίτσιο Σάρι στη Γιουβέντους μετά την απομάκρυνση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το καλοκαίρι του 2019 στην ομάδα περιόρισε σημαντικά τον χρόνο αλλά και τον ρόλο του Κροάτη που δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ιταλού κόουτς. Ως αποτέλεσμα είχε τον παραγκωνισμό και την αποχώρηση του από το Τορίνο καθώς δεν κατάφερε ούτε στιγμή να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιόρρυθμου Σάρι και για περίπου έξι μήνες βρισκόταν στην εξέδρα. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και έφτιαξε βαλίτσες για Κατάρ.

Έκανε ντεμπούτο και φόρεσε την φανέλα της Αλ - Ντουχάλ στις αρχές του 2020. Συνολικά αγωνίστηκε δέκα φορές, σημείωσε δύο γκολ και το καλοκαίρι έλυσε την συνεργασία του. Έμεινε ξανά χωρίς ομάδα και γυμναζόταν μοναχός του για τον επόμενο καιρό μέχρι να αποφασίσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Αρκετές ομάδες προσέγγισαν τον μάνατζέρ του. Σύλλογοι από τη Γερμανία (Βόλφσμπουργκ, Χέρτα, Σάλκε), από την Αγγλία (Γουλβς, Άστον Βίλα), από τη Γαλλία (Μαρσέιγ), από την Τουρκία (Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας) και φυσικά από την Ιταλία (Μπενεβέντο, Βερόνα, Φιορεντίνα) προσπάθησαν να αποσπάσουν την υπογραφή του, παρά το γεγονός ότι είχε να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2019 και γενικότερα ποδόσφαιρο περίπου έξι μήνες.

Ο Κροάτης ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ιταλία. Από το 2015 που προσγειώθηκε στο Τορίνο από τη Μαδρίτη και την Ατλέτικο για τη Γιουβέντους, αγάπησε τον τόπο και απόλαυσε το ποδόσφαιρο. Με την Μεγάλη Κυρία αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια και κέρδισε ισάριθμα πρωταθλήματα αλλά και τρία κύπελλα. Φόρεσε 162 φορές την ασπρόμαυρη φανέλα, πέτυχε 44 γκολ και αγαπήθηκε από το απαιτητικό κοινό στο βορρά της χώρας. Αρκετοί απογοητεύτηκαν, άλλοι στεναχωρήθηκαν, κάποιοι απόρησαν με τη στάση και τη συμπεριφορά του Σάρι να πετάξει εκτός ομάδας τον Σούπερ Μάριο.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Μάντζουκιτς αποφάσισε να επιστρέψει στην αγαπημένη του χώρα και συμφώνησε να συνεχίσει στη Μίλαν. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν αγοράς για τον επόμενο χρόνο, που θα ενεργοποιηθεί αν ο σύλλογος εξασφαλίσει την έξοδο στα αστέρια. Ντεμπούτο πραγματοποίησε τέσσερις μέρες μετά την επισημοποίηση της μετακίνησης απέναντι στην Αταλάντα (3-0) παίζοντας για 20 λεπτά.

Ο Στέφανο Πιόλι από την στιγμή που εισηγήθηκε στη διοίκηση την προσθήκη του έμπειρου φορ με μεγάλη εμπειρία στα γήπεδα της Serie A, όλοι περίμεναν πως κάποια στιγμή θα έβρισκε τον ρόλο και τη θέση του στην ενδεκάδα. Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και τη Μίλαν ποτέ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και να βρει τον χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε, αλλά και προφανώς ευελπιστούσε με την επιστροφή του στην Ιταλία.

Οι μυϊκοί τραυματισμοί (δύο φορές) από την αγωνιστική απραξία και την απουσία του από αγώνες υψηλής έντασης και τοπ επιπέδου, έχουν αφήσει τον Μάντζουκιτς μεταξύ γυμναστηρίου, πάγκου και εξέδρας. Ο Κροάτης αφού έκανε 20λεπτο ντεμπούτο (23/1), έπαιξε άλλα 17 λεπτά στο διπλό μέσα στο Ρενάτο Νταλάρα κόντρα στη Μπολόνια (1-2), 13 λεπτά με τη Κροτόνε (4-0) και άλλα 23 στην ήττα από τη Σπέτσια (2-0). Ο Στέφανο Πιόλι συνολικά έχει χρησιμοποιήσει συνολικά τον Κροάτη επιθετικό μόλις 76 λεπτά στη Serie A, ενώ στο Europa League μέτρησε μια συμμετοχή (86 λεπτά) στην ισοπαλία με τον Ερυθρό Αστέρα στους ομίλους και τέλος καθώς η Μίλαν έχει αποχαιρετήσει το θεσμό μετά τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δέκα παιχνίδια απομένουν μέχρι το φινάλε της σεζόν στο Καμπιονάτο προκειμένου ο Μάντζουκιτς να πείσει τους ροσονέρι πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ και της επόμενης σεζόν. Τα θέματα που ''καίνε'' τον Πάολο Μαλντίνι είναι κυρίως οι ανανεώσεις των Τζίτζιο Ντοναρούμα, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Τσαλχάν Τσαλχάνογλου. Τρεις παίκτες κλειδιά στην εφετινή πορεία πρωταθλητισμού του συλλόγου που θέλει ο Πιόλι πάση θυσία να παραμείνουν και του χρόνου.

Η περίπτωση του Κροάτη ακολουθεί και δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Μίλαν που ακόμα διατηρούν ελπίδες για τον τίτλο, αν και η Ίντερ πολύ δύσκολα θα χάσει το σκουντέτο και μονάχα αν αυτοκτονήσει δεν θα επιστρέψει στο θρόνο μετά από 11 χρόνια. Η Μίλαν θα το παλέψει μέχρι το φινάλε προσπαθώντας και αυτή να επιστρέψει στη κορυφή μετά από μια δεκαετία. Στο Champions League θα βγει του χρόνου καθώς θα τερματίσει στην τετράδα, όμως το μέλλον του Μάντζουκιτς είναι αβέβαιο μέχρι και δυσοίωνο. 

Ο Κροάτης ήρθε να προσθέσει εμπειρία και να βοηθήσει και αυτός με τη σειρά του τα νεαρά παιδιά της Μίλαν μέσα στα αποδυτήρια. Η ομάδα όμως περιμένει και αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο και ακόμα να έρθουν. Ο Μάντζουκιτς έχει δέκα ματς για να δώσει χρόνο στη Μίλαν να σκεφτεί το ενδεχόμενο ανανέωσης. Το καλοκαίρι το συμβόλαιο λήγει και φήμες λένε πως μετράει μήνες στο Σαν Σίρο...

 

 

 

 

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Milan- Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #serieA #Milanfc AC Milan ΙΤΑΛΙΑ Ο Μάριο Μάντζουκιτς τον τελευταίο χρόνο δυσκολεύεται να επιστρέψει στο κατάλληλο και επιθυμητό επίπεδο με αποτέλεσμα το μέλλον του στο Σαν Σίρο να είναι αβέβαιο.  Article publish on Πέμ, 04/01/2021 - 19:03 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα