Μια "τρελή" ομάδα-έκπληξη...

Μπορεί η παρουσία του Ατρόμητου στον πρώτο γύρο να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, όμως υπάρχει ακόμη μια (σημαντική) έκπληξη στη διάρκεια του πρώτου μισού της Σουπερλιγκ.

Όταν χρειάζεται να φτάσουμε στα τέλη Οκτώβρη για να τη δούμε να πετυχαίνει την πρώτη νίκη της, αναμφίβολα είναι κατόρθωμα να κλείνει τον πρώτο γύρο σε απόσταση 2 βαθμών από την 5η θέση… Η ΑΕΛ μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί η πιο τρελή ομάδα του πρωταθλήματος. Με εσωτερικές κόντρες φιλάθλων – διοίκησης, με έντονη αμφισβήτηση και πορείες διαμαρτυρίας
στην πόλη, με αλλαγή προπονητή και με τόσο κακό ξεκίνημα, το come back είναι εκπληκτικό και σίγουρα χαρακτηρίζεται από την αποτελεσματικότητά της συνολικά ως ομάδα, αλλά και τη συμβολή συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών…

Σκοράρει τα 4 από τα 14 γκολ της ομάδας του στην πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Στα δύο από αυτά δίνει τρίποντο (με Ξάνθη και Πλατανιά), στα άλλα δύο προσθέτει έναν βαθμό στη συγκομιδή της ΑΕΛ (με ΠΑΟΚ και Κέρκυρα). Ο Σάντι Κρισμάν έχει αποδειχθεί… λίρα εκατό για την ΑΕΛ που δεν είχε νίκη στις πρώτες 7 αγωνιστικές και πήρε 5 τρίποντα στις τελευταίες 8 του πρώτου γύρου, με αποτέλεσμα να φτάσει τους 20 βαθμούς και να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Πρόκειται περί επιτεύγματος αφού οι αριθμοί δείχνουν σαφέστατη αδυναμία στην αμυντική γραμμή (3η χειρότερη επίδοση με 21 γκολ παθητικό) και την 9η επίθεση με 14 τέρματα στο ενεργητικό της.

Σημαντικότατη επίσης είναι η συμβολή του Μπόζοβιτς. Ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» είναι 2ος σε επεμβάσεις στο πρωτάθλημα και αποτελεί παίκτη-κλειδί στην πορεία τους εφέτος στο πρωτάθλημα.

Εξίσου καθοριστική για τους Λαρισαίους τόσο ο οργανωτικός και ηγετικός σε πολλές περιπτώσεις χαρακτήρας του παιχνιδιού του Ντέλετιτς.

Εμάνουελ Περόνε: Έχει παίξει 13 φορές στον πρώτο γύρο, όμως μόνο μία φορά βασικός. Παρόλα αυτά έχει προλάβει να μοιράσει 4 ασίστ και να σκοράρει μία φορά. Με την εμπειρία του έχει δώσει σημαντικά πράγματα σε σχέση και με τον μικρό χρόνο που έχει αγωνιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα