Μέσα σε δύο χρόνια ο Τραμπ έχει πει 8.158 Fake News

Δύο χρόνια αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προλάβει να κάνει 8.158 ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων The Fact Checker της Washington Post, η οποία αναλύει, κατηγοριοποιεί και παρακολουθεί τα ενδεχόμενα fake news του Αμερικανού προέδρου.

Οι 6.000 και πλέον απο αυτές έγιναν μάλιστα κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της θητείας Τραμπ.

Αυτό

σημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε κατά μέσο όρο περίπου 5,9 ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς την ημέρα, κατά την πρώτη χρονιά της θητείας του και έφτασε στους 16,5 την ημέρα τον δεύτερο χρόνο, τριπλασιάζοντας σχεδόν τον ρυθμό με τον οποίο «εκτοξεύει» fake news.

Το project ξεκίνησε ως μέρος της κάλυψης των πρώτων 100 ημερών κι έπειτα από απαίτηση των αναγνωστών θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία μέρα του στην κεφαλή της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, μόνο στις πρώτες 100 του μέρες στον λευκό Οίκο, ο Τραμπ έκανε 492 αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Ωστόσο, κατάφερε να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό μόλις μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2019. Τον Οκτώβριο, καθώς η χώρα όδευε προς τις ενδιάμεσες εκλογές, έκανε ωστόσο το προσωπικό του ρεκόρ διατυπώνοντας περισσότερους από 1.200 ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα