Με θρίαμβο "έκλεισε"το 2017 η Φέγενοορντ (video)

Δίχως να συναντήσει αντίσταση από τη Ρόντα, η οποία μάχεται για την παραμονή, η ομάδα του Ρότερνταμ επιβλήθηκε με 5-1 και είπε αντίο στο 2017 με νίκη.

Η πρωταθλήτρια Ολλανδίας από την αρχή θέλησε να στείλει το μήνυμα στη Ρόντα πως δεν έχει όρεξη για δώρα Χριστουγέννων και στο 44ο δευτερόλεπτο βρήκε το γκολ με άψογη συνεργασία των τριών επιθετικών της, σέντρα του Μπέργκχαους, τακουνάκι του Λάρσον, τελείωμα από τον Γιόργκενσεν, ο οποίος επέστρεψε με γκολ
στο βασικό σχήμα της Φέγενοορντ.

Από το Σουηδό ξεκίνησε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, τρία λεπτά αργότερα, έδωσε στον Λάρσον, που έψαξε τον Μπέργκχαους στην "καρδιά" της μεγάλης περιοχής του Γιούριους, ήρθε από την πίσω γραμμή για να σκοράρει ο Τούρνστρα και να φτάσει τα 4 γκολ στη φετινή Eredivisie.

Μέχρι να φύγει το πρώτο εικοσάλεπτο, το σύνολο του Φαν Μπρόνκχορστ απώλεσε κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως με τον Φίλχενα. Από το ημίωρο και μετά ο ρυθμός έπεσε, με τη Φέγενοορντ να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο έχοντας κατοχή 73% και να ψάχνει το τρίτο γκολ σε κάθε επίθεση.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους η Φέγενοορντ φάνηκε νωθρή κι η Ρόντα την τιμώρησε με γκολ στο 50' από τον Γκούσταφσον, ο οποίος είναι δανεικός από την πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αμέσως βρήκαν τη λύση, αφού στο 57' ο Γιόργκενσεν από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 7ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Φέγενοορντ είχε ακόμη δύο γκολ στο σακούλι της με τον πρώτο σκόρερ της, τον Μπέργκχαους στο 89' και στο 90+2' για να βρεθεί πλέον στους 32 βαθμούς, παραμένοντας στην πέμπτη θέση, ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο, εκείνο με την Ουτρέχτη για την 15η αγωνιστική, το οποίο θα δώσει στις 24 Ιανουαρίου.

Το ολλανδικό πρωτάθλημα πηγαίνει στην καθιερωμένη "χειμερία νάρκη" του κι επιστρέφει στη δράση στις 19 Ιανουαρίου με τη 19η αγωνιστική και τον αγώνα Ουτρέχτη-Άλκμααρ.

Φέγενοορντ: Τζόουνς - Νιούκοοπ (71' Ντάικς), Φαν Μπέικ, Τάπια, Μαλάσια (74' Άμραμπατ) - Ελ Αχμάντι, Τούρνστρα, Φίλχενα - Μπέργκχαους, Λάρσον, Γιόργκενσεν

Ρόντα: Γιούριους - Ντάικχαουζεν, Ανάνου, Βέρκερ, Βανστέινκιστε - Ελ Μακρίνι (79' Βάνκαμπ), Εντένγκε - Ρόσχοϊφελ (67' Μιλτς), Γκούσταφσον, Ένγκελς - Σαχίν

STAT ATTACK

Ο Μπέργκχαους έχει εμπλακεί σε 14 γκολ της Φέγενοορντ στο πρωτάθλημα με 11 γκολ και 3 ασίστ σε 16 συμμετοχές.

Τα 19 τελευταία γκολ του Τούρνστρα στο πρωτάθλημα έχουν έρθει στο Ντε Κάιπ, έχει να βρει δίχτυα μακριά από την έδρα της ομάδας του από το Φεβρουάριο του 2016!

Η Ρόντα γνώρισε την ήττα στην Eredivisie για 22η φορά εντός του 2017, παρόμοια επίδοση είχε κι η Φένλο το 2011.
Keywords
Τυχαία Θέματα