Με ιταλική φινέτσα στην επίθεση

Ντεμπούτο με γκολ στις καθυστερήσεις και νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άστον Βίλα, τον Απρίλιο του 2009, μόλις στα 17 του, ο Φεντερικό Μακέντα διένυσε πολλά χιλιόμετρα μέχρι το Κορωπί και τη φανέλα του Παναθηναϊκού με το νούμερο 9 στην πλάτη.

Ο «Κίκο» στην παρουσίασή του παρουσιάστηκε ήρεμος, σίγουρος και απροβλημάτιστος με την ταμπέλα του ηγέτη. Γνωρίζει ότι στα 27 του, ο Παναθηναϊκός
του δίνει την ευκαιρία να επανέλθει στο υψηλό επίπεδο, όπως είχε κάνει με το προηγούμενο 9άρι του, τον Μάρκους Μπεργκ (ανάξια λόγου η παρουσία του Τσάβες).

Ο Νίκος Νταμπίζας ανέφερε συχνά τη λέξη κίνητρο και ο Μακέντα είναι γεμάτος κίνητρο να αποδείξει ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που είχε πιστέψει σε αυτόν δεν έκανε λάθος. Άλλωστε όταν από τις φτωχογειτονιές της Ρώμης, με πατέρα νυχτοφύλακα και μητέρα καμαριέρα, καταφέρνεις στα 16 σου να φορέσεις τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων, σημαίνει ότι οι ικανότητες υπάρχουν, έστω κι αν η συμβουλή του διάσημου Σκωτσέζου να μην αφήσει το νησί και να μείνει εκεί να παίξει δανεικός δεν εισακούστηκε ποτέ. Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η επιθυμία του να παίξει στη serie A με την Σαμπντόρια και να αγνοήσει τον Φέργκιουσον, ήταν το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του.

Στον Παναθηναϊκό δεν πολυκοιτάζουν τους αριθμούς και πιστεύουν πολύ στο πρότζεκτ του Ιταλού, που προορίζεται ξεκάθαρα για σέντερ φορ. Δε σκοπεύουν να τον «ταλαιπωρήσουν» στα πλάγια, όπου χρησιμοποιήθηκε συχνά κατά το παρελθόν.

Έδειξε έτοιμος, το είπε και ο ίδιος ότι περιμένει να είναι κανονικά στην αποστολή για την αναμέτρηση στην Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις, γνωρίζει ότι η καριέρα του παίκτη είχε καθοδική πορεία, αλλά αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει πολύτιμο για το τριφύλλι. Όταν έχεις βρεθεί ψηλά ξέρεις πως είναι και θέλεις να απολαύσεις ξανά αυτή την αίσθηση. Αυτό επιθυμεί να κάνει και ο Μακέντα, μέσω του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στην κορυφή. Αν θα το καταφέρει θα εξαρτηθεί εν πολλοίς τόσο από την δική του απόδοση, όσο και από αυτή της ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι το γήπεδο είναι καθρέφτης και μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς.

Άλλωστε στην Ελλάδα πάνω από τις μισές μετεγγραφές που συνοδεύτηκαν με τυμπανοκρουσίες, έφυγαν νύχτα.
Keywords
Τυχαία Θέματα