Με Μπουρούση αήττητη η Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε 75-70 την Μεγάλη Βρετανία και παρέμεινε πρώτη και αήττητη στον 8ο όμιλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Μπουρούσης σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία δυο λεπτά της αναμέτρησης.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε νωχελικά τον αγώνα, με αποτέλεσμα οι Βρετανοί να το εκμεταλλευτούν. Με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Οκέριφορ, τιμώρησαν τη κακή άμυνα των παικτών του Σκουρτόπουλου και πήραν προβάδισμα. Έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 23-20 και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο, αφού Γιαννόπουλος, Σάκοτα και Κόνιαρης έδωσαν
ρυθμό επιθετικά, όμως το πρόβλημα στην άμυνα παρέμεινε. Έτσι οι Κλάρκ και Νέλσον έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και το ημίχρονο τελείωσε με την Μεγάλη Βρετανία να προηγείται με 46-39.

Στην τρίτη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μέσα σε τρία λεπτά η Εθνική μείωσε στον πόντο, όμως δεν μπόρεσε να προσπεράσει και το πιο σημαντικό να πάρει ένα προβάδισμα και να βάλει τις βάσεις για την νίκη. Οι Βρετανοί με άξονα τα επιθετικά τους ριμπάουντ, έβρισκαν σταθερά σκορ και διατήρησαν το προβάδισμα. Με βελτιωμένη άμυνα η Εθνική κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση, που σκόραρε κατά βούληση κάνοντας με δικούς τους πόντους το 73-68, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του στην άμυνα, με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη με 75-70

Ο Μπουρούσης είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε επίσης 15 πόντους και 12 είχε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Για την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας ο Κλάρκ σημείωσε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-46, 56-58 και 78-70

Στον άλλον αγώνα του ομίλου η Εσθονία νίκησε 78-62 το Ισραήλ έχοντας πρώτο σκόρερ τον Όλμρε με 16 πόντους και τον Κανγκούρ να προσθέτει 14 κατεβάζοντας και 6 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τζέικ Κοέν με 12 πόντους.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου (4 αγώνες):

1. Ελλάδα 4-0 8 βαθμοί
2. Εσθονία 2-2 6 βαθμοί
3. Ισραήλ 2-2 5 βαθμοί
4. Μ. Βρετανία 0-4 4 βαθμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα