Με ανατροπή η Ντιζόν! (video)

Μολονότι βρέθηκε να χάνει δύο φορές μες το παιχνίδι, η Ντιζόν ανέτρεψε την κατάσταση, επικράτησε στη Βουργουνδία με 3-2 της Μπορντό και την άφησε πίσω στη βαθμολογία.

Οι Γιρονδίνοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν και πάλι με 4-2-3-1, όπως είχαν πράξει και στο 3-0 επί της Σεντ Ετιέν την προηγούμενη αγωνιστική, προηγήθηκαν στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ των Ντιζονέ, στο 13'. Ο Μάλκομ είδε την κίνηση του Βάντα, ο Αργεντινός πάτησε περιοχή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή, ο Μεντί έκανε το πλασέ, ο Χαντάντι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, αλλά ο Καφού δεν λάθεψε και με το δεύτερο φετινό
γκολ του έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Από εκεί και πέρα η Ντιζόν βγήκε από το καβούκι της, ήταν ιδιαιτέρως απειλητική, χάρη στην κινητικότητα του Κουόν από τη δεξιά πλευρά κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές περιπτώσεις: στο 20' με σουτ του Νοτιοκορεάτη, στο 23' με κεφαλιά του Σαΐντ από το ύψος του πέναλτι, στο 29' με κοντινή κεφαλιά του Ταβάρες ύστερα από κόρνερ του Κουόν και στο 31' με σουτ του Σαΐντ. Τελικώς απενεμήθη...ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο 34', ο Τσέκα με ωραία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Γιαμπερέ στην κίνηση, ο σκόρερ δεν πανηγύρισε, αφού έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τους Γιρονδίνους.

Για να έρθει στο 36' ένα από τα καλύτερα φετινά γκολ της Ligue 1. Ο Μάλκομ μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής της Ντιζόν, αφού απέφυγε τον Χαντάντι, συνέκλινε κι από τα 30 μέτρα εξαπέλυσε μια "οβίδα" στην οποία δεν είχε απάντηση ο Ρενέ. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έφτασε κοντά στο 1-3 στο 40' με εκτέλεση φάουλ, αλλά αυτή τη φορά ο Γάλλος goalkeeper αντέδρασε σωστά.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερες φάσεις, με τις ομάδες να αναλώνονται σε πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου και το παιχνίδι να γίνεται πιο δυναμικό. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν αρκετά νωρίς στο δεύτερο μέρος, στο 52' ο Γκάιτς έκανε λανθασμένη εκτίμηση της φάσης, είδε τον Σαΐντ να τον αποφεύγει και να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή για την ισοφάριση από τον Ζανό από την "καρδιά" της μικρής περιοχής.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, δεν υπήρχε απειλή για τις δύο εστίες μέχρι τη φάση του 87'. Οι παίκτες του Νταλ' Όλιο γύρισαν υπομονετικά τη μπάλα, ο Κουόν από τη δεξιά πλευρά βρήκε με τη μία τον Ροζιέ, ο Τσέκα υποδέχθηκε σωστά τη μπάλα, μοίρασε στον αμαρκάριστο Σαΐντ, με τον Γάλλο επιθετικό να βρίσκει δίχτυα για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν και να δίνει μια τεράστια νίκη στους Βουργουνδούς!

Ντιζόν: Ρενέ - Σαφίκ (82' Ροζιέ), Γιαμπερέ, Τζιλομποτζί, Χαντάντι - Τσέκα (90' Αμπέντ), Αμαλφιτανό, Κουόν, Σαΐντ - Ζανό (76' Μαριέ), Ταβάρες

Μπορντό: Κοστίλ - Γκάιτς, Γιοβάνοβιτς, Τουλαλάν, Σαμπαλί - Λεράγκερ, Οτάβιο (89' Πλάσιλ) - Μάλκομ, Βάντα (62' Ντε Πρεβίλ), Καφού - Μεντί (72' Καμανό)

STAT ATTACK

Για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ligue 1, η Ντιζόν πετυχαίνει τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας νίκες.

Ο Μάλκομ έφτασε τα 4 γκολ με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα, μόνο ο Ντιμπάλα της Γιουβέντους με 5 έχει περισσότερα.

Οι Ντιζονέ έχουν πετύχει 24 γκολ, διαθέτοντας την πέμπτη επίθεση του πρωταθλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα