Μαυροβούνιο – Λιθουανία 71-91: Παράσταση για ένα ρόλο

Ένα δεκάλεπτο άντεξε το Μαυροβούνιο κόντρα στη Λιθουανία (27-26), κυρίως λόγω της ρέντας του 23χρονου Μάρκο Σιμόνοβιτς. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική: η επιλογή του Μασκβίτιτς να ρίξει τον Σεντεκέρσκις στον Βούτσεβιτς αποδείχτηκε κίνηση ματ, αφού ο Λιθουανός φόργουορντ σταμάτησε τον σέντερ των Μπουλς και ταυτόχρονα “έκρυψε” την αμυντική αδυναμία του Βαλαντσιούνας στο πικ εν ρολ.

Επιθετικά η Λιθουανία είχε πολυφωνία, έναν καταπληκτικό Γιοκουμπάιτις (19π, 6ας) και πολλές βοήθειες από τον πάγκο με κορυφαίο τον Κουζμίνσκας

(15π, 5/6 σουτ, 3ρ, 2κλ, 2μπλοκ, 2 ασίστ).

Το Μαυροβούνιο, που ήταν εκνευριστικά άστοχο από μακριά (5/31 τρίποντα), είχε για πρώτο σκόρερ τον Βούτσεβιτς με 19 πόντους αλλά μόλις 4/13 σουτ.

Με τη νίκη αυτή η Λιθουανία τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο με 3-0, με το Μαυροβούνιο να προκρίνεται δεύτερο με 2-1. Η τελική διαφορά των 20 πόντων μπορεί να αποδειχτεί κλειδί για τους Λιθουανούς σε περίπτωση κάποιας τριπλής ισοβαθμίας στον επόμενο όμιλο, στον οποίο ελπίζουμε πως θα βρεθεί και η Εθνική μας, αν κερδίσει αύριο τη Νέα Ζηλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα