Ματσάρα! Τα είχε όλα εκτός από νικητή (video)

Πανιώνιος και ΟΦΗ πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, στο 2-2 της πρεμιέρας τους. Ολα τα γκολ μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο που ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Επεσε κάπως ο ρυθμός στο β’ μέρος, ακόμη κι έτσι όμως, οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρία να πετύχουν κι ένα τρίτο γκολ.


Μασούρας (9’) και Σταυρόπουλος (44’) τα δύο γκολ για τους γηπεδούχους, δύο γκολ για τον ΟΦΗ, ο Αργεντινός, Νέιρα που με γκολ στο 23’ και στο 26’, είχε δώσει προβάδισμα στην κρητική ομάδα μέχρι να έρθει η ισοφάριση από τον Σταυρόπουλο. Πολλές ευκαιρίες (περισσότερες στο πρώτο μέρος), καλή απόδοση και από τους δύο τερματοφύλακες, Μανοϊλοβιτς και Στρέζο. Ενα ματς που τα είχε όλα, εκτός από νικητή. Ή μάλλον, είχε και νικητή. Το ποδόσφαιρο… Τα στατιστικά στο τέλος: Τελικές 14(9) και 11(6) για Πανιώνιο και ΟΦΗ αντίστοιχα και ποσοστό κατοχής μπάλας 52%-48%.

Τα πλάνα

Σχηματισμό 3-4-3 επέλεξε για τον Πανιώνιο, ο Ζοζέ Ανιγκό, με τερματοφύλακα τον Μανοϊλοβιτς. Η τριάδα της άμυνας ήταν Ντομίνγκες, Μπανανά και Σταυρόπουλος. Δεξιά στους χαφ ο Κούρντι και αριστερά ο Κότσιτς. Δίδυμο αμυντικών μέσων ο Κόρμπος με τον Κεϊτά. Η τριάδα της επίθεσης είχε τον Μασούρα στα δεξιά, τον Σπιριντόνοβιτς στα αριστερά και τον Ντουρμισάι στην κορυφή.

Το 4-2-3-1 επέλεξε για τον ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος, με τερματοφύλακα τον Στρέζο. Στην τετράδα της άμυνας, πλάγιοι μπακ ήταν ο Αργυρόπουλος και ο Κοροβέσης, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Κομεσίδης με τον Ποτουρίδη στο κέντρο των μετόπισθεν. Μεγιάδο και Παπαστεριανός οι αμυντικοί μέσοι, δεξιά ο Πλατέλλας, αριστερά ο Κουτσιανικούλης, επιτελικός μέσος ο Νέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Βουό

Καταιγιστικός ρυθμός

Ηταν να μην πάρει… μπρος το παιχνίδι. Μέχρι το 9’, οι δύο ομάδες “ψάχνονταν” στο γήπεδο, πίεζε ψηλά ο ένας τον άλλον, και “χαλούσε” πολύ εύκολα το παιχνίδι του. Από τη στιγμή όμως που έγινε το 1-0 για τον Πανιώνιο, σαν να γύρισε ο “διακόπτης” στο γρήγορο κι από εκεί και μετά δεν προλάβαινε κάποιος να μετρήσει τι να… πρωτοθυμάται.

Στο 9’ ο Μεγιάδο για τον ΟΦΗ χάνει την μπάλα, ο Πανιώνιος με Κόρμπο βγάζει 4 παίκτες έναντι 2 του ΟΦΗ, ο αρχηγός των γηπεδούχων πασάρει στον Μασούρα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν με υψηλό ρυθμό, έχουν ψυχολογία και έχουν ένα εκρηκτικό διάστημα που χάνουν (Κεϊτά, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι) ευκαιρίες και για ένα ακόμη γκολ.

Αντίδραση και come back ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ που μέχρι το 20’ έμοιαζε ζαλισμένος από το παιχνίδι του Πανιωνίου, βγάζει αντίδραση. Ενα σουτ του Μεγιάδο (21’) είναι η προειδοποίηση. Οι φιλοξενούμενοι φορτώνουν την αριστερή πλευρά και δικαιώνονται για αυτό. Από εκεί έρχονται τα γκολ και η ανατροπή σε ένα τρίλεπτο (23’ και 26’) με την υπογραφή του Αργεντινού, Νέιρα. Μετά το 1-2, ο ΟΦΗ πατάει καλύτερα στο γήπεδο, με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να ισορροπήσει. Για την κρητική ομάδα, εκτός του Νέιρα, κάνουν καλή δουλειά από τις πτέρυγες ο Πλατέλλας (δεξιά) και ο Κουτσιανικούλης από τα αριστερά. Ο ΟΦΗ μάλιστα χάνει μεγάλη ευκαιρία (36’) με τον Κουτσιανικούλη για τρίτο γκολ. Ο Μανοϊλοβιτς κρατά με την επέμβασή του το σκορ στα επίπεδα του 1-2.

Ισοφάριση ΟΦΗ

Το παιχνίδι διατηρεί τις συγκινήσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ντουρμισάι παίρνει με ωραίο πίβοτ φάουλ σε καλή θέση για τους γηπεδούχους. Στο 44’ εκτελεί με δύναμη ο Σπιριντόνοβιτς, ο Στρέζος κάνει μία ακόμη απόκρουση, ο Σταυρόπουλος είναι πιο γρήγορος από όλους στην αντίδραση και με κεφαλιά κάνει το 2-2. Το εντυπωσιακό πρώτο μέρος είχε τα εξής στατιστικά, μεταξύ άλλων: 8(5) και 7(4) οι τελικές για Πανιώνιο και ΟΦΗ αντίστοιχα, και 47%-53% η κατοχή.

Ευκαιρίες και στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν ίδιος κι ως ένα σημείο αυτό είναι λογικό υπό την έννοια και της εποχής που βρίσκονται οι ομάδες, μόλις στην αρχή της σεζόν. Οι ευκαιρίες δεν έρχονταν με την ίδια συχνότητα, η πρώτη ήρθε στο 59’ από τον Νέιρα που σε όλες τους τις προσπάθειες ήταν απειλητικός.

Ευκαιρίες Μπανανά, Ντίνα, Νέιρα

Από το 70’ και μετά, ο Πανιώνιος θέλησε να ανεβάσει τις γραμμές του (η είσοδος του Καμαρά στο 74’ βοήθησε πολύ) και οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερη ώρα στην επίθεση ψάχνοντας καλές στιγμές. Είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπανανά στο 80’ που έστειλε την μπάλα άουτ, μόνος από τη μικρή περιοχή. Ο ΟΦΗ σε αυτό το διάστημα πρόσεξε την άμυνά του και στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε καλύτερη ισορροπία καθώς βοήθησε η είσοδος Ντίνα και Σασί. Στο 85’ με Ντίνα και στο 88’ με Νέιρα, ο ΟΦΗ έψαξε με τη σειρά του, αυτός ένα τρίτο γκολ. Τελικό αποτέλεσμα, 2-2 σε μια ματσάρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Βρέσκας από τον σύνδεσμο Πιερίας. Βοηθοί του ήταν οι Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Γκάγκας (Λάρισας), ενώ τέταρτος ο Τσαμούρης (Πειραιά).

Οι εντεκάδες:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Μανοϊλοβιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Κόρμπος (86’ Σιντί Αλί), Κεϊτά, Μασούρας (74’ Καμαρά), Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς (74’ Μανθάτης).
Στον πάγκο έμειναν οι: Μαλέρμπ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας), Σαραμαντάς, Πιρίζ, Ντε Ταντέο

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κουτσιανικούλης (83’ Σασί), Βουό, Πλατέλλας (83’ Ντίνας), Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μεγιάδο (63’ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης.
Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου (αναπληρωματικός τερματοφύλακας), Νάστος, Αραβίδης, Μπολάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα