Ματίας Αλμέιδα, “ν’αγιάσει το στόμα σου”! (vid)

Από τον αφορισμό στην αποθέωση ένα χατ-τρικ δρόμος. Την Τετάρτη “αποδιοπομπαίος τράγος” και την Κυριακή “θεός”. Η κακή νοοτροπία του (Έλληνα) φιλάθλου και του (Έλληνα) δημοσιογράφου. Εσωτερικές αναζητήσεις για το αν δεν είναι τόσο ποιοτικός πια. Δημόσιες τοποθετήσεις σε ΜΜΕ και social media λες και οι αναφορές αφορούσαν ένα “κομμάτι κρέας”. Και ξαφνικά οι διθύραμβοι.

Ε λοιπόν, φτάνει! Να αγιάσει το στόμα του Ματίας Αλμέιδα!

Ο προπονητής της ΑΕΚ

μας έδωσε ένα ακόμα σεμινάριο ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας απαντώντας στην εύστοχη ερώτηση που “γέννησε” ο Γιώργος Βασιλέιου λίγη ώρα μετά τον αγώνα της “Ένωσης” στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, στον οποίο ο Εζέκιελ Πόνσε πέτυχε χατ τρικ λίγες μόλις μέρες μετά το άστοχο πέναλτι στο Βικελίδης που στέρεισε την πρόκριση στην ΑΕΚ.

Είπε λοιπόν: “Θα πρέπει να μην υποτιμάμε τους ποδοσφαιριστές γιατί κάποια στιγμή θα “ξυπνήσουν”. Αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι και άνθρωποι. Και άλλες φορές ζούνε κάποιες καλές στιγμές και άλλες όχι τόσο καλές. Αυτή η εμμονή για την απόλυτη επιτυχία “σκοτώνει” τον κόσμο. Η εμπιστοσύνη φέρνει αυτά τα αποτελέσματα που είδατε σήμερα.”

Αλλά όλα αυτά αφορούν το “ψεύτικο ποδόσφαιρο”, αυτό που ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα. Το ποδόσφαιρο το οποίο δημοσιογράφοι και φίλαθλοι παρακολουθούν επιδερμικά με μοναδική στόχευση όχι την ψυχαγωγία, τη χαρά, τη λύπη και όλα εκείνα τα συναισθήματα που απορέουν από τον “βασιλιά των σπορ”. Αλλά τη νίκη με κάθε κόστος. Όπως έχει μπολιαστεί ο Έλληνας φίλαθλος και δημοσιογράφος από παράγοντες και άλλους δημοσιογράφους.

“Νίκη ή θάνατος” που λένε στη σημαία τους και οι Μανιάτες από το 1821. “Θάνατος” συνειδήσεων, υπολήψεων, καριερών στο βωμό του αποτελέσματος. Στην εμμονή της επιτυχίας. Αλλά είμαστε πρωταθλητές όμως και στην “κωλοτούμπα” της άποψης. Σα να είμαστε εμείς όλοι πρωταγωνιστές στην ταινία “Ρένα είσαι οφσάιντ”. Θυμάστε έτσι, από το “μπράβο ρε παιχταρά” στο “α ρε κρέας”. Έτσι ακριβώς. Χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ή να υπολογίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές και όχι με ρομπότ χωρίς συναισθήματα.

Ποια είναι λοιπόν η απάντηση σε όλα αυτά; Η εμπιστοσύνη. Ο Ματίας Αλμέιδα και η εμπιστοσύνη που έδειξε και συνεχίζει να δείχνει στον Πόνσε έφερε το χατ τρικ. Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που δεν λύγισε στα άκουσε ή διάβασε απο την Τετάρτη κι έπειτα. Γι’ αυτό και το ξέσπασμά του. Για την άδικη κριτική που βιώνει από ανθρώπους που δεν τον ξέρουν, που δεν ξέρουν τη δουλειά που ρίχνει κάθε μέρα, που γενικά δεν ξέρουν τίποτα, παρά μόνο το ότι θέλουν να νικάει η ομάδα τους. Αρκετά. Ας εμπιστευτούμε τους ποδοσφαιριστές που παρακολουθούμε ως φίλαθλοι, δημοισογράφοι ή προπονητές. Μην τους υποτιμάμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα