Ματ Μπαρνς: «Κάπνιζα μαριχουάνα πριν τα παιχνίδια»

Την… ασυνήθιστη ρουτίνα του πριν τα παιχνίδια αποκάλυψε ο πρώην σταρ του ΝΒΑ, Ματ Μπαρνς. Ο 38χρονος Αμερικανός, ο οποίος αποσύρθηκε πέρσι από την ενεργό δράση ως πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ανέφερε ότι κάπνιζε κάνναβη πριν αγωνιστεί.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάπνιζα κάνναβη έξι ώρες πριν από το παιχνίδι. Είχαμε σουτάκια το πρωί, γύριζα σπίτι, κάπνιζα
ένα τσιγάρο, έριχνα έναν υπνάκο, έκανα ντούς, έτρωγα και πήγαινα να παίξω». Ο Μπαρνς ανέφερε στο BBC Sport πως η απαγορευμένη ουσία είναι ευρέως διαδεδομένη παρότι παραβιάζει τους κανόνες του ΝΒΑ.

Ο Μπαρνς ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα της κάνναβης με τον προπονητή του, 7 φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ Στιβ Κερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει παραδεχτεί πως χρησιμοποίησε την ουσία για να αντιμετωπίσει χρόνιους πόνους στη μέση.

Όπως αναφέρει και ο πρώην συμπαίκτης του Μπαρνς στους Γουόριορς, Αλ Χάριγκτον, ο οποίος μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση άνοιξε ιατρική εταιρεία κάνναβης: «Ακόμα και οι προπονητές και οι ιδιοκτήτες των ομάδων την χρησιμοποιούν. Σε κάθε ομάδα που έχω παίξει, τουλάχιστον 5 συμπαίκτες μου ήταν καπνιστές και ποτέ δεν είδα κάποιον να έρχεται σε παιχνίδι επηρεασμένος από αυτήν».

Ο Χάριγκτον, ο οποίος έπαιξε 16 σεζόν στο ΝΒΑ, ανέφερε πως κάπνισε για πρώτη φορά το 2007. Στη συνέχεια κάπνιζε κατά τη διάρκεια της διακοπής του καλοκαιριού, ενώ χρησιμοποίησε για χρόνια αλοιφές και κρέμες που περιείχαν κάνναβη για να κουράρει τον πόνο από τους τραυματισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα