Μάσιμο Ντενάρο: Πέθανε ο αδίστακτος αρχηγός της Κόζα Νόστρα, καταζητούμενος επί 30 χρόνια

Ο Μάσσιμο Ντενάρο, διαβόητος αρχηγός της ιταλικής μαφίας, που η αστυνομία τον καταζητούσε επί τρεις δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 61 ετών. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε μπει τέλος στο πολυετές κυνηγητό της Αστυνομίας που προσπαθούσε να εντοπίσει τα ίχνη του. Ο Ντενάρο συνελήφθη σε ένα ταπεινό σπίτι της πόλης της Σικελίας Καμπονέλο ντι Μαζάρα. Τον τόπο κατοικίας του είχε προδώσει η επίσκεψή του σε ιδιωτική κλινική στο Παλέρμο για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Ο Ντενάρο ήταν ήδη βαριά

άρρωστος προσβεβλημμένος από καρκίνο του παχέως εντέρου. Τις τελευταίες μέρες, οι Αρχές τον μετέφεραν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της κεντρικής Ιταλίας όπου κρατούνταν, σε νοσοκομείο της πόλης Λ’Ακουϊλα.

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο θεωρούνταν από τους πιο σκληρούς κι αδίστακτους της Κόζα Νόστρα που σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές ήταν αρχηγός της μαφίας, ενώ είχε καταδικαστεί ερήμην για τις δολοφονίας των εισαγγελέων κατά της μαφίας Φαλκόνε και Μπορσελίνο.

Την περασμένη Παρασκευή, ο άνθρωπος που λέγεται ότι δεν δίσταζε να εκτελεί παιδιά, έπεσε σε κώμα.

Ο Ντενάρο είχε αποκτήσει με τα χρόνια χαρακτηρισιτκά θρύλου. Ο αδίστακτος μαφιόζος είχε αποκτήσει τη φήμη του αήττητου.

Στο βιβλίο “La Cattura” (“Η σύλληψη”), που κυκλοφόρησε πρόσφατα και περιγράφει το επίμονο κυνήγι των ιταλικών Αρχών, ο Μαουρίτσιο ντε Λουτσία, γενικός εισαγγελέας του Παλέρμο, αποκαλεί τον Ντενάρο “ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιταλίας”.

Ήταν, όπως γράφει ο Ιταλός εισαγγελέας, “ο μαφιόζος που οδήγησε την Κόζα Νόστρα της Σικελίας σε μια νέα εποχή, μέσα σε ένα εγκληματικό σύστημα που ενώνει πολλά τμήματα”.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα