Μαουρίσιο Ποτσετίνο: Ζητάει πίστωση χρόνου, οι ιδιοκτήτες θα του τη δώσουν;

Οι «μπλε», πρωταθλητές Ευρώπης μόλις πριν από δύο χρόνια, βρίσκονται στη 14η θέση της βαθμολογίας στην Premier League, μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με μόλις μία νίκη στους έξι πρώτους αγώνες.
Η τελευταία τους αποτυχία ήταν η ήττα με 1-0 από την Άστον Βίλα την Κυριακή, με τον Όλι Γουότκινς να σκοράρει το νικητήριο τέρμα μετά την αποβολή του αμυντικού της Τσέλσι, Μάλο Γκούστο. Πέρυσι, η Τσέλσι συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς στην εποχή της Premier League,

αλλά έκανε ένα ακόμη πιο άσχημο ξεκίνημα στην τρέχουσα σεζόν.

«Δώστε μου χρόνο», ικέτευσε ο Ποτσετίνο μετά τον αγώνα της Κυριακής, προτρέποντας τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες του συλλόγου να τον στηρίξουν.
«Φυσικά νιώθουν απογοητευμένοι αλλά ταυτόχρονα πρέπει να στηρίξουν το σχέδιο». Ο Ποτσετίνο ήρθε στο Στάμφορντ Μπριτζ τον Μάιο και έγινε ο τρίτος μόνιμος τεχνικός από τότε που η κοινοπραξία του Τοντ Μπόελι, αγόρασε το κλαμπ του δυτικού Λονδίνου από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς το 2022.
Η Τσέλσι χαιρέτισε τον Αργεντινό ως «προπονητή-νικητή, που έχει εργαστεί στα υψηλότερα επίπεδα».

Ο Τοντ Μπόελι στήριξε τον νέο μάνατζερ, ξοδεύοντας τεράστια ποσά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ανεβάζοντας τις δαπάνες της Τσέλσι για νέους παίκτες σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αλλά η απόδοση της επένδυσής ήταν θλιβερή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αναταραχής εντός και εκτός γηπέδου.

Η «άσφαιρη» Τσέλσι
Η Τσέλσι έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ στα πρώτα έξι ματς πρωταθλήματος και τρία από αυτά ήρθαν στη νίκη με 3-0 εναντίον της πρόσφατα προαχθείσης Λούτον. Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε 13 αγώνες της Premier League το 2023, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
Ο απογοητευμένος Ποτσετίνο επισήμανε ότι μια μακρά λίστα τραυματισμών, είναι μία εξήγηση για την αφλογιστία της Τσέλσι.

Έχασε τον Γάλλο επιθετικό Κρίστοφερ Ενκουνκού από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο σε φιλικό προετοιμασίας, αλλά άλλοι, όπως οι Μούντρικ, Τζάκσον, Στέρλινγκ και Πάλμερ δεν τα κατάφεραν.
Η συνέχεια για την Τσέλσι περιλαμβάνει το παιχνίδι με την φορμαρισμένη Μπράιτον, η οποία ταξιδεύει στο Στάμφορντ Μπριτζ την Τετάρτη για την αναμέτρηση του τρίτου γύρου στο Λιγκ Καπ.

Στη συνέχεια αντιμετωπίζει την τοπική αντίπαλο Φούλαμ στο πρωτάθλημα, με αναμετρήσεις με Άρσεναλ, την Τότεναμ και την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθούν.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιεραρχία του συλλόγου ετοιμάζεται να τραβήξει τη σκανδάλη ακόμα, αλλά μπορεί να αισθανθεί ότι πρέπει να δράσει σύντομα, εκτός εάν υπάρξει δραματική βελτίωση…

Keywords
Τυχαία Θέματα