Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι μεγάλοι της αντίπαλοι την στέλνουν στο… νέο Champions League (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε κάτω από την βάση στους φετινούς ομίλους του UEFA Champions League. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χααχ τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ομίλου πίσω από Μπάγερν Μονάχου, Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι και είδε τα ευρωπαϊκά της όνειρα να σβήνουν πρόωρα. Με 15 γκολ παθητικό και μόλις μία νίκη σε 6 αγώνες η εικόνα της μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο απογοητευτική. 

Πλέον,

οι «κόκκινοι διάβολοι» στρέφουν την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου έχουν ως βασικό τους στόχο την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Premier League. Με δεδομένο την πολύ μέτρια μέχρι τώρα εικόνα τους, αλλά και την αγωνιστική άνοδο ομάδων όπως η Λίβερπουλ, η Άστον Βίλα και η Τότεναμ δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τους «μπέμπηδες» μεγάλο φαβορί για την τετράδα. 

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League του χρόνου, ανοίγει και νέα παραθυράκια σε ομάδες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για πρόκριση σε αυτό, αφού η UEFA δίνει δύο έξτρα θέσεις ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στις χώρες που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία στο φετινό ranking. 

Η Αγγλία την δεδομένη στιγμή βρίσκεται τρίτη πίσω από Ιταλία και Γερμανία. Με τις Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ να έχουν ήδη αποχαιρετήσει την Ευρώπη, το βάρος πέφτει σε Μάντσεστερ Σίτυ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μπράιτον, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα.  

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έχουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες για μια θέση στο νέο Champions League σε περίπτωση που κάποια αγγλική ομάδα κατακτήσει είτε το Champions League είτε το Europa League και μείνει εκτός τετράδας στην Premier League. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο με τις Λίβερπουλ, Σίτυ και Άρσεναλ, οπότε στο «Όλντ Τράφορντ» ίσως χρειαστεί να φορέσουν φανέλες των Μπράιτον και Γουέστ Χαμ για λίγο καιρό.   

Keywords
Τυχαία Θέματα