Μαλεσάνι: Tι λέει για τον Ολυμπιακό και η συμβουλή στον Ιταλιάνο

Ο Ολυμπιακός, θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο 69χρονος Ιταλός τεχνικός, έχει εμπειρία τόσο από ευρωπαϊκούς τελικούς (κέρδισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Πάρμα, το 1999), όσο και από τη Φιορεντίνα (ήταν στον πάγκο της τη σεζόν 1997-98), αλλά και από το ελληνικό ποδόσφαιρο

φυσικά, από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, το 2005-06.

Έτσι, με δηλώσεις του στη La Nazione, αναφερόμενος στο μεγάλο ματς της AEK Arena, τόνισε: «Τη δεκαετία του 2000, ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά οι αρχές έχουν παραμείνει οι ίδιες: η Ελλάδα, είναι ο ιδανικός τόπος τόσο για σημαντικούς ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται προς το τέλος της καριέρας τους, όσο και για να δώσεις ευκαιρίες σε νεαρούς, από τα τμήματα υποδομής. Πιστεύω ότι ο σημερινός Ολυμπιακός, είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα γι’ αυτό».

Για την κριτική που δέχεται ο τεχνικός της Φιορεντίνα, Βιντσέντσο Ιταλιάνο, ο Μαλεζάνι είπε:

«Το γεγονός ότι έχει φτάσει σε τρεις τελικούς και τερματίζει σε υψηλή θέση στο πρωτάθλημα, δεν είναι και χάρη στην αξία του Ιταλιάνο; Το γεγονός ότι η άμυνα παίρνει αρκετό ρίσκο, δεν είναι μειονέκτημα, αλλά πλεονέκτημα. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, η Φιορεντίνα, τα έχει καταφέρει και χωρίς να έχει το πιο λαμπερό ρόστερ».

Όσον αφορά τη συμβουλή που θα έδινε στον Ιταλιάνο για τον τελικό, ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε:

«Δεν θα έλεγα τίποτα στους παίκτες μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από το παιχνίδι. Εγώ έτσι έκανα πριν από σημαντικά ματς και ο Βιντσέντσο το ξέρει, γιατί στη Βερόνα είχε δει πώς δούλευα».

Keywords
Τυχαία Θέματα