Μακάμπι Χάιφα-Παναθηναϊκός 0-0: Αντεξε στην πίεση με Μπρινιόλι (vds)

Ο Μπρινιόλι ήταν αυτός που με τις επεμβάσεις του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, πίστωσε τον βαθμό στον Παναθηναϊκό που ειδικά στο β’ μέρος δέχτηκε την πίεση της Μακάμπι χωρίς οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (σε αυτό το διάστημα) να απειλήσουν. Ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι στο 17’ με κεφαλιά του Ιωαννίδη αλλά -γενικότερα- ήταν ακίνδυνος. Στις καθυστερήσεις

ο Παναθηναϊκός πήγε να βγάλει κάποιες φάσεις αλλά δεν ήταν προσεκτικός την ώρα της τελικής πάσας.

Τα σχέδια του Γιοβάνοβιτς 

Για τον Παναθηναϊκό, ο Μπρινιόλι είναι στην εστία, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Κώτσιρας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Σένκεφελντ με τον Γεντβάι και αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ. Ο Αράο, ο Βιλένα και ο Τσέριν ήταν στην τριάδα των χαφ και στην επίθεση ο Ιωαννίδης με Μαντσίνι και Μπερνάρ. Βιλένα και Μαντσίνι ήταν τα δυο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πήραν τις θέσεις των Τζούρισιτς και Παλάσιος.

Οι επιλογές της Μακάμπι

Η Μακάμπι ήταν με τον Κεούφ στην εστία, είχε τετράδα στην άμυνα, με Σούντγκρεν (αρχηγός), Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, από τα δεξιά στα αριστερά. Δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν οι Ζαμπάρ και Καφουμάνα. Ο Σάμπια ήταν μπροστά τους, δεξιά ο Χαλάιλ και αριστερά ο Σαράνοβ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντέιβιντ.

Μακάμπι και Μπρινιόλι

Η Μακάμπι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο ήταν η ομάδα που πίεσε και έκανε ευκαιρίες. Ο Μπρινιόλι ήταν παρών όποτε χρειάστηκε. Στο 7’ ο Ντέιβιντ βρίσκεται απέναντι από τον Μπρινιόλι, πλασάρει, η μπάλα κόρνερ. Στο 13’ πάλι ο Ντέιβιντ, από το ύψος της περιοχής, μόνος του, σουτάρει δυνατά, ο Μπρινιόλι διώχνει

Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό 

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Παναθηναϊκός βγήκε και αυτός μπροστά και έκανε ευκαιρίες. Η πιο δυνατή στιγμή του ήταν στο 17’ με τον Ιωαννίδη που με κεφαλιά -μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιλένα- έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επιστροφή γυριστό του Αράο, η μπάλα άουτ. Ακολούθησε στο 20’ μια ευκαιρία για τη Μακάμπι. Ο Χαλάιλ μέσα από την περιοχή, από τα δεξιά και λίγο πλάγια, σουτάρει, ο Μπρινιόλι αποκρούει. Ο Παναθηναϊκός στο 26’ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια καλή φάση αλλά ο Καφουμάνα έκοψε την μπάλα στην πάσα του Ιωαννίδη προς τον Μπερνάρ και στο 34’, από σέντρα του Βιλένα, ο Μαντσίνι είναι αφύλακτος στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, άουτ. Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο έκλεισαν στο 39’. Ο Χουάνκαρ δεν διώχνει καλά, η μπάλα πάει στον Χαλάιλ που σουτάρει άουτ.

Η Μακάμπι μπήκε πάλι δυνατά 

Το παιχνίδι στο β’ μέρος είχε την εικόνα που είχε, στο πρώτο τέταρτο και του α’ μέρους, τη Μακάμπι δηλαδή να πιέζει και αντίστοιχα να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 59’, ο Ντέιβιντ παίρνει την μπάλα από την πάσα του Σεκ, βγαίνει από πλάγια θέση απέναντι από τον Μπρινιόλι, σουτάρει, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού διώχνει με το δεξί πόδι.

Στο 63’ πάλι ο Ντέιβιντ γίνεται επικίνδυνος μετά από κάθετη πάσα του Σερί, ο Σένκεφελντ, τελευταία στιγμή, στέλνει την μπάλα κόρνερ

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς

Στο 67’ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Τζούρισιτς και Σπόραρ πήραν τις θέσεις των Τσέριν και Ιωαννίδη αντίστοιχα κι ενώ η Μακάμπι λίγο μετά, στο 68’ έκανε επίσης δύο αλλαγές και στο παιχνίδι μπήκαν Μοχάμεντ (για τους χαφ) και Πιερό για την επίθεση χωρίς μάλιστα να βγει ο Ντέιβιντ. Βγήκε ο Σάμπια. Στο 70’ πάλι ο Μπρινιόλι έχει σημαντική απόκρουση. Ο Κορνούντ έκανε τη σέντρα, ο Χαλάιλ έπιασε την κεφαλιά, έδιωξε ο Ιταλός πορτιέρε.

Επιστροφή Βαγιαννίδη 

Στο 78’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε άλλες δύο αλλαγές. Ο Βαγγιανίδης ξαναμπήκε σε δράση μετά τον τραυματισμό του (πήρε τη θέση του Κώτσιρα) και ο Παλάσιος πήρε τη θέση του Μαντσίνι. Στο 87′ πέρασε στο παιχνίδι και ο Μλαντένοβιτς.

Βγήκε στην επίθεση στο τέλος

Στο 86’ ήταν η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο β’ μέρος. Ο Βαγιαννίδης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά γύρισε για τον Παλάσιος, σούταρε, τον πρόλαβε ο Σίμιτς και στο 2ο λεπτό -από τα τέσσερα- των καθυστερήσεων, ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Γέντβαϊ, χωρίς καλή ισορροπία, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ. Και στο επόμενο λεπτό αν ήταν πιο προσεκτικοί Μπερνάρ, Μλαντένοβιτς και στην επόμενη φάση ο Σπόραρ, μπορεί ο Παναθηναϊκός να έβγαζε φάση.

Μακάμπι (Μ.Ντέγκο): Κέουφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, Καφουμάνα (68’ Μοχάμεντ), Ζαμπέρ, Σάμπια (68’ Πιερό), Χαλάιλ (84′ Σιμπλί), Ντέιβιντ (76’ Ραφαέλοφ), Σαράνοβ (46′ λ.τ. Σερί)

Παναθηναϊκός (Ιβ. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (78’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (87′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα, Τσέριν (67’ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (78′ Παλάσιος), Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ), Μπερνάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα