Λουτσέσκου: «Περιμένω καλό ματς και να κερδίσουμε» (video)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα του Novasports για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη μάχη του τίτλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Κωστή Μπότσαρη και Γιάννη Πάγκο:

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα με δυνατή νοοτροπία, οργάνωση και δεν πρέπει σε καμία περιπτωση να πιστέψουμε ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα, που τρέχει πολύ, έχει επιθετικά μαρκαρίσματα και μπορεί να μας δυσκολέψει πολύ. Από την άλλη
όμως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τον Ατρόμητο γιατί είμαστε κι εμείς μια πάρα πολύ καλή ομάδα και βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Περιμένω να γίνει ένα καλό ματς, το οποίο θα κερδίσουμε».

Για το αν αλλάζει κάτι στην προσέγγιση των αγώνων τώρα που τελείωσαν τα ντέρμπι: «Πως μπορούμε να αλλάξουμε κάτι όταν το Σάββατο αντιμετωπίζουμε τη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, έπειτα έχουμε τον Παναιτωλικό μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, μετά έρχεται η διακοπή και αμέσως μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, που είναι στην 5η θέση. Δεν ξέρω πως γίνεται αλλά πάντα βρίσκουμε μπροστά μας αντιπάλους, που συνεχώς βελτιώνονται. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο για μας και αυτό μας κρατά συγκεντρωμένους και σε καλή αγωνιστική κατάσταση ώστε να κερδίζουμε βαθμούς».

Για το αν χρειάζονται κίνητρο οι παίκτες με υποδεέστερες ομάδες: «Στο ποδόσφαιρο όταν σκέφτεσαι ότι μια ομάδα είναι υποδεέστερη από εσένα χάνεις το ματς. Ίσως να υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και οργάνωσης αλλά θα πρέπει να κερδίσεις τα παιχνίδια όντας προετοιμασμένος όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά και ψυχολογικά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε ομάδα, που παίζει απέναντί μας έχει μεγάλο κίνητρο να μας κερδίσει και είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και γι' αυτό».

Για το ποιον θεωρεί μεγαλύτερο αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην κούρσα για τον τίτλο: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό. Πρέπει να εστιάσουμε στο πως λειτουργούμε εμείς ως ομάδα, γνωρίζοντας πάντα πως συμπεριφέρονται οι αντίπαλοι μας. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παίρνουμε το απόλυτο των βαθμών από κάθε αγώνα».

Για το πότε θα επιστρέψει ο Μαουρίσιο: «Ίσως την επόμενη εβδομάδα να τον έχουμε μαζί μας. Να βρίσκεται στην ομάδα για το ματς με τον Παναιτωλικό και να πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής αν είναι απόλυτα υγιής στο παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί».

Για το αν το ματς με τη Βίντι λειτούργησε ως αφύπνιση: «Όχι, νομίζω ότι το ματς με τη Βίντι δεν είχε καμία σχέση με το ματς του Παναθηναϊκού. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, κάποιες φορές χάνεις. Είναι αδύτνατον να κερδίζεις όλα τα ματς. Το πιο σημαντικό για τις μεγάλες ομάδες είναι να καταφέρουν να μειώσουν τον αριθμό των παιχνιδιών, που δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν».

Για το αν νιώθει ευχαριστημένος από τον Βέρνμπλουμ και αν περιμένει περισσότερα από αυτόν: «Θέλω να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, είναι ένας παίκτης, που ακόμη προσαρμόζεται, πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του. Είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι, που έκανε με τον Άρη και από την παρουσία του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα και όταν προσαρμοστεί πλήρως θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα».

Για Ζαμπά και Λημνιό: «Δεν σκέφτομαι την ηλικία των παικτών όταν ξεκινά ένα παιχνίδι. Περιμένω από τον καθενα να δίνει ότι καλύτερο μπορεί σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση και προσπαθώ να βρίσκομαι κοντά σε κάθε παίκτη όταν το χρειάζεται. Ίσως με τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές να χρειάζεται να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο για τακτικές αναλύσεις και τεχνικά στοιχεία, στα οποία χρειάζεται να βελτιωθούν και να αποκτήσουν εμπειρία. Είμαι ευχαριστημένος όταν η ομάδα κερδίζει, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κι όταν κάθε παίκτης βρίσκεται στο τοπ της απόδοσής του. Γι' αυτό το λόγο σας λέω ότι δεν δίνω σημασία στην ηλικία κάθε ποδοσφαιριστή, όταν ξεκινά ο αγώνας».

Για τον Πέλκα και αν θα πάει σε πιο προσεκτική διαχείριση στη συνέχεια: «Θα δούμε!».
Keywords
Τυχαία Θέματα