Λουίς Ντίας: Ψάχνουν στα βουνά για τον πατέρα του

Ο Λουίς Μανουέλ Ντίας, απήχθη το περασμένο Σάββατο στην πόλη Μπαράνκας, μαζί με τη Σιλένις Μαρουλάδα, σύζυγό του και μητέρα του Κολομβιανού επιθετικού των «ρεντς», η οποία απελευθερώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Ο «Μανέ» Ντίας όμως παραμένει στα χέρια των απαγωγέων του και οι αρχές της χώρας, έχουν επικεντρώσει την αναζήτησή τους, με επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις, στην οροσειρά Περίχα, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, μία περιοχή που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση. Εκεί περιπολούν 130 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας καθώς και 110 στατιώτες, ενώ ελικόπτερα πραγματοποιούν

πτήσεις.

Οι αρχές, θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του Ντίας στη γειτονική χώρα, καθώς σε τέτοιο ενδεχόμενο, θα δυσκολέψει πολύ η προσπάθεια για την απελευθέρωσή του.

Από την Αστυνομία της Κολομβίας πάντως, τονίζεται ότι πιθανότατα ο πατέρας του διεθνούς άσου παραμένει στο έδαφος της χώρας, καθώς η προσπέλαση της οροσειράς και το πέρασμα στη Βενεζουέλα είναι πολύ δύσκολα, λόγω του πυκνού δάσους.

Οι αρχές, προσφέρουν αμοιβή 45.000 δολαρίων σε όποιον έχει πληροφορίες για τους δράστες.

Ο ίδιος ο Ντίας, επέστρεψε στην πατρίδα του από το Λίβερπουλ όταν έγινε γνωστή η απαγωγή των γονέων του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δράστες έχουν θέσει κάποιους όρους, ή αν έχουν ζητήσει λύτρα για να απελευθερώσουν τον Ντίας.

H απαγωγή έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ ο ποδοσφαιρικός χώρος της χώρας συμπαρίσταται στον διεθνή άσο.

Χαρακτηριστικά, πριν από το παιχνίδι των Μιγιονάριος της Μπογκοτά με την Αμέρικα, ο Άλβαρο Μοντέρο, συμπαίκτης του στην Εθνική ομάδα, ύψωσε μία φανέλα με το Νο. 7 του Ντίας και το μήνυμα «Fuerza Lucho».

¡Fuerza Lucho, el homenaje de los jugadores de Millonarios!#TodosSomosLucho#LALIGAxWIN pic.twitter.com/Neaum7SqQM

Win Sports TV (@WinSportsTV) October 31, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα