Λημνιός: «Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε στους Κωστή Μπότσαρη και Γιάννη Πάγκο για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, την εμπειρία του «κλάσικο» και τα ποδοσφαιρικά όνειρά του.

Αναλυτικά:

Για τις διακοπές και το γεγονός ότι είδε από κοντά το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: «Ξεκούραση, ηρεμία, χαλαρά με τους φιλους και τώρα πίσω στην δουλειά. Είδα το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, ήταν μαγική εμπειρία. Είδαμε τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Μαγική ατμόσφαιρα, είμαι φαν της Μπαρσελόνα κα το ευχαριστηθήκαμε. Πήγα ειδικά για τον Μέσι,
δεν πίστευα ότι υπάρχει στα αλήθεια. Πήγα ως φίλαθλος, όχι ως ποδοσφαιριστής, ήθελα να δω αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Πιο πολύ κοιτούσα τον Μέσι. Ήξερε πότε θα τρέξει, πότε θα κλέψει την μπάλα, είχε πάντα σωστές επιλογές. Τον έβλεπα και στην προθέρμανση. Δεν έτρεχε, χτυπούσε μόνο φάουλ, αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι κάτι ξεχωριστό. Να πω την αλήθεια Φοβόμουν λίγο να πανηγυρίσω τα γκολ της Μπαρτσελόνα, αλλά έξω από το γήπεδο βλέπαμε φίλους των δύο ομάδων να βγάζουν φωτογραφίες και να είναι μαζί. Αν στην Ελλάδα δούμε κάτι τέτοιο τα πράγματα δεν θα είναι καλά. Είναι διαφορετική νοοτροπία».

Για το πώς πήγε η προηγούμενη χρονιά και πώς περιμένει την νέα: «Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και 5 στα 5. Πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί και να συνεχίζσουμε το σερί. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δουλέψαμε καλά μετά τα ρεπό. Θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, θα επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και πιστεύω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπεπι για να πάρουμε το τρίποντο».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Όταν η ομάδα κερδίζει ανεβαίνει η ψυχολογία. Όλοι έχουμε καλό ρυθμό. Το είδαμε ότι η ομάδα πήρε μπρος και σκοράρει, ενώ δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε και να συνεχίσουμε έτσι».

Για τις δικές του εμφανίσεις: «Νιώθω πάρα πολύ καλά. Πάντα έχω θράσος, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και τρέχω για την ομάδα ακόμα και όταν δεν μου βγαίνει το παιχνίδι. Ένιωθα από την πρώτη στιγμή σωστά αλλά ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Δούλεψα, ο κόουτς μου έδωσε ευκαιρία, τον δικαίωσα και πρέπει να συνεχίσω έτσι. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πρέπει να ανεβάσω τον πήχη πιο ψηλά».

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια: «Η ομάδα στο Κύπελλο έκανε μία εμφατική νίκη στα Τρίκαλα, από εκεί και πέρα τώρα κοιτάμε τον Λεβαδειακό και να ξεκινήσουμε με το δεξί. Τα αποδυτήρια είναι πολύ καλά, είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγνεντρωμένοι. Αύριο πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να μην αφήσουμε τον Λεβαδειακό να κάνει φάση γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα επιθετικά. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχει καιρό να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος θα μας στηρίξει για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Για το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός θα παίξει κλειστά: «Ο Λεβαδειακός δεν θα κάνει κάποια φάση, θα κλειστεί πίσω και θα παίξει με αντεπιθέσεις. Παίζουμε στην έδρα μας. Από τη μία είναι καλό να παίζεις απέναντι σε μία κλειστή άμυνα γιατί θα έχεις την κατοχή, αλλά δεν πρέπει να είσαι στατικός. Δεν μας αγχώνει αυτό. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και ελπίζω αύριο να ξεκινήσουμε καλά και να κοιτάξουμε το επομενο παιχνίδι».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια: «Το κακό ήταν ότι δεν είχαμε την ίδια νοοτροπία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το ξεπεράσαμε όμως, κάναμε ένα μεγάλο διπλό στον Πλατανιά, πήραμε το διπλό και στα Τρίκαλα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Να έχουμε πάντα την σωστή νοοτροπία, αυτό είναι κάτι που το δουλέψαμε, το βάλαμε στο μυαλό μας και πήραμε αυτό που μας αξίζει».

Για το τι έμαθε ως τώρα στον ΠΑΟΚ, ποιος τον βοήθησε και ποιο είναι το όνειρό του: «Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ηξερα ότι θα είναι δύσκολα και ότι πρέπει να δουλέψεις για να έχεις θέση στην ενδεκάδα. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Έπρεπε να δουλέψω και πιστεύω ότι με την δουλειά πάντα δικαιώνεσαι. Ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία και έδειξα αυτό που έπρεπε. Με βοήθησαν οι φίλοι μου από την ομάδα, οι Πέλκας, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, καθώς και ο Μαλεζάς που μου είπε πράγματα σαν αρχηγός. Το όνειρό μου είναι να παίξω στον ΠΑΟΚ όσο περισσότερο μπορώ, να καθιερωθώ και μετά να παίξω στο εξωτερικό, κάτι που είναι το όνειρο κάθε παιδιού».
Keywords
Τυχαία Θέματα