Λειψία – Χάιντεχαϊμ 2-1 : Ξεκίνησε άνετα, κατέληξε αγχωτικά…

Όπως αναμένονταν η Λειψία μπήκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα να «πνίξει» τους φιλοξενούμενους και να τους παρασύρει σε έναν γρήγορο ρυθμό.
Οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη στην εστία του Μίλερ ώσπου να φτάσουμε στο 28ο λεπτό, όταν ο Οπέντα ανατράπηκε από τον Θάουερκαφτ και ο διαιτητής Ντίγκερτ έδειξε την άσπρη βούλα. Από εκεί ο παίκτης που πέτυχε δύο γκολ πριν λίγα 24ωρα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, για το Τσάμπιονς Λιγκ, ευστόχησε για το 1-0 σημειώνοντας το 10ο φετινό του γκολ

στην Μπουντεσλίγκα.
Η πίεση συνεχίστηκε, με κάποιες αναλαμπές εκ μέρους της Χάιντεχαϊμ καθώς το αουτσάϊντερ της αναμέτρησης μετά το 15λεπτο άρχισε να ψάχνει τις δικές του ευκαιρίες «σεμνά» και ταπεινά..
Στο 41’ έπειτα από ωραία κίνηση του Ράουμ από την αριστερή πλευρά,ο Δανός Πάουλσεν με προβολή στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-0.
Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι σαν να βιάστηκαν να «γράψουν» τίτλους τέλους στο ματς – λησμονώντας προφανώς ότι μιλάμε πάντα για την Μπουντεσλίγκα – κι αυτό το «εισέπραξαν» σχεδόν άμεσα, όταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο αμυντικός Γκίμπερ με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1.
Αυτό το γκολ σε συνδυασμό με την εύλογη κούραση αρκετών στελεχών της Λειψείας λόγω των μεσοβδόμαδων διεθνών υποχρεώσεων, έφερε μια διαφορετική ισορροπία στο 2ο μέρος με λιγότερη πίεση από τους γηπεδούχων και κάποιες παραπάνω διαθέσεις – αλλά ως εκεί, μην φανταστείτε τίποτε πιο «ανατρεπτικό» – από την πλευρά της Χάιντενχαϊμ η οποία κράτησε λίγο παραπάνω τη μπάλα αφήνοντας ανοιχτούς διαδρόμους για αντεπιθέσεις στην Λειψία.
Από αυτές δύο φορές η μπάλα βρήκε στο δοκάρι! Μια από σουτ του Οπέντα (78’) και μια από τον… Τραορέ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει! Κι όλα αυτά λίγο έλλειψε να «τιμωρηθούν» όταν σε σουτ του Γκίμπερ στο 94’ η μπάλα «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι!

Λειψία (Μάρκο Ρόζε) 4-4-2

Μπλάσβιτς, Χένρικς, Ράουμ, Κλόστερμαν, Σιμακάν, Σίμονς (78’ Φόρσμπεργκ), Μπάουμγκάρντνερ, Σχλάγκερ, Χαϊνταρά, Πόουλσεν (78′ Σέσκο), Οπέντα.

Χάιντεχαϊμ (Φρανκ Σμιντ) 4-5-1

Μίλερ, Φόρεμπαχ, Τραορέ, Γκίμπερ, Μαλόνεϊ (68’ Μπεκ), Μάϊνκα, Μπέστε, Κλάϊντιστ, Σέπνερ, Θόερκαφτ (68’ Σέσα), Πιέρινγκερ (74’ Ντοβεντάν).

YES!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα