Λαμπρόπουλος: "Θέλω για δώρο το πρωτάθλημα" (video)

Σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης εξελίχθηκαν οι δηλώσεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα κανάλια Novasports. Ο Ελληνας άσος μίλησε για τους συμπαίκτες του, τον Χιμένεθ, τον Απόλλωνα, την Ντινάμο Κιέβου και το συμβόλαιό του...

Αναλυτικά:

Για την πρώτη θέση και τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα: «Από την αρχή της χρονιάς έχουμε πει πως βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Σίγουρα έχουμε κάνει κάποια ματς που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά και κάποια που βρισκόμασταν πίσω στο σκορ και τα γυρίσαμε. Έχουμε δείξει ότι αντέχουμε.
Έχει αλλάξει η ομάδα επίπεδο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε να λέμε ότι θα διεκδικήσουμε πρωτάθλημα. Να συνεχίσουμε ταπεινά και χωρίς λόγια. Να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος και μακάρι να σηκώσουμε τον τίτλο».

Για το οικογενειακό κλίμα και τις αλλαγές στην ενδεκάδα λόγω των απουσιών: «Το καλό που πρέπει να πούμε στην ομάδα είναι ότι υπάρχει ένα κορμός 8-10 παικτών. Κάποιοι από την Γ’ Εθνική και κάποιοι είμαστε μαζί από τη Β’ εθνική. Όπως ο Γιόχανσον, ο Σιμόες. Είμαστε 4 χρόνια μαζί. Έχουμε δέσει, όποιος έρχεται και είναι απείθαρχος το κλίμα τον μεταμορφώνει, τον κάνει να είμαστε όλοι μαζί. Δεν έχουμε υποπέσει σε πειθαρχικό ατόπημα τα τελευταία χρόνια. Εντάσεις θα υπάρχουν αφού είμαστε 30 διαφορετικά άτομα. Τις επιτυχίες στην ομάδα και στο παρελθόν έχουμε ότι τις κάνουν κυρίως οι Έλληνες παίκτες που αποτελούν τον κορμό της ομάδας».

Για τον Απόλλων που θα έχει νέο προπονητή τον κύριο Παράσχο: «Με τον Απόλλωνα έχουμε μια περίεργη προϊστορία. Είμαστε σε καλό φεγγάρι. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να προσφέρει ο κύριος Παράσχος, ο οποίος είναι από τους πιο αξιόλογους προπονητές. Μας δυσκόλευε πάντα ο Απόλλων. Πιστεύω πως θα κερδίσουμε και θα είμαστε πρωταθλητές χειμώνα. Θα είναι δύσκολο ματς πάντως».

Για το αν θα αλλάξει πράγματα ο Παράσχος στον Απόλλωνα: «Δεν νομίζω πως θα αλλάξει πολλά πράγματα ο νέος προπονητής. Δεν θα προσαρμοζόμαστε εμείς πως θα παίξει ο Απόλλων και ο κάθε αντίπαλος. Ο αντίπαλος πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο μας. Περιμένουμε αμυντικό παιχνίδι. Εμείς με κατοχή θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε φάσεις, αν σκοράρουμε νωρίς θα είναι καλύτερο για εμάς».

Για το πώς εξηγεί την πορεία της ΑΕΚ: «Είναι πολλοί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Μεγαλώνουμε σαν ομάδα και σαν παίκτες. Μετά από αυτά που πέρασε τα τελευταία χρόνια αποκτά ξανά στόφα μεγάλης ομάδας. Οι αντίπαλοι έρχονται στο ΟΑΚΑ και γνωρίζουν πως δύσκολα θα αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα. Μόνο ο Ατρόμητος έχει πάρει φέτος αποτέλεσμα. Τα εντός έδρας ματς με τις μικρές θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω. Πέρυσι είχαμε 6-7 γκέλες, είχαμε χάσει 15 βαθμούς από μικρούς. Αυτά τα ματς θα είναι η αρχή για να μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για την πίεση: «Είμαστε καλά, το έχουμε δουλέψει καλά. Ο προπονητής δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε καθόλου. Κάθε ματς είναι τελικός».

Για την κίνηση της ΑΕΚ να ανανεώσει το συμβόλαιό του όταν τραυματίστηκε: «Σίγουρα μας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Είχα παραπάνω κίνητρο να αποδείξω ότι δικαιολογημένα αυτή η ανανέωση. Θέλω να μείνω χρόνια στην ομάδα. Έχω βρει το λιμάνι μου, είμαστε 4 χρόνια μαζί. Ξέρουμε τι ζητάει η ομάδα και η ομάδα τι ζητάει από εμάς. Να πετύχουμε τους στόχους μας και να είμαστε όλοι μαζί».

Για το αν νιώθει δικαίωση: «Δεν είναι δικαίωση. Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με πρωταθλητισμό. Πέρασα δύσκολα, είτε από δικές μου επιλογές, είτε από κακές συγκυρίες. Έχω βρει ένα μέρος που με αγαπάει, το ίδιο κάνω και εγώ, αγαπάω την ομάδα μου και προσπαθώ κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος και πιο έμπειρος».

Για Χιμενεθ: «Είναι λίγο ευέξαπτος. Το βλέπουμε και στα αποδυτήρια. Με βοήθησε πολύ το καλοκαίρι. Μου είπε: «Αν δεν σε ανανεώσουν δεν θα μείνω ούτε εγώ το καλοκαίρι». Αν του δώσεις πράγματα θα τα πάρεις επί δυο. Θέλει να περνάν όλα τα πράγματα από αυτόν. Έχει δουλέψει πολύ στην ομάδα, έχει φτιάξει ένα πλάνο. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και αυτός».

Για το αν περίμενε να παίξει στην Ευρώπη φέτος, όπως του είχε πει το καλοκαίρι ο Χιμένεθ: «Ήταν υπόσχεση του. Είχε γίνει παρεξήγηση. Μου είχε πει πως καλύτερα να πάρει έναν παίκτη που έχει πρόβλημα με το χέρι του και όχι με το πόδι του. Μου είπε πάντως πως θα παίξω στην επόμενη φάση. Το πίστευε πιο πολύ από όλους ότι θα προκρινόμασταν στους 32».

Για τον Βράνιες: «Τρελοκομείο»

Για τον Τσόσιτς: «Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει να δημιουργεί από την άμυνα. Περνάει μια άτυχη στιγμή με τον τραυματισμό, αλλά θα επιστρέψει και πάλι δυνατός».

Για τον Τσιγκρινσκι: Δεν χρειάζονται πολλά. Είναι σαν να μην έχει παίξει στη Μπάρτσα, στη Σαχτάρ. Έρχεται πρώτος στην προπόνηση, είναι ταπεινός, περνάει στους μικρότερους πράγματα που είναι σημαντικά. Όλες οι ομάδες θα θέλανε τον έχουν».

Για τον Μπακάκη: «Με χτυπάτε στο ευαίσθητο σημείο. Θεωρώ ότι πέρασε πολλές δυσκολίες και χαίρομαι που περνάει αυτή την τρομερή φάση στην ομάδα και πιστεύω πως μπορεί να δώσει περισσότερα στην ομάδα».

Για την κλήρωση με τη Ντιναμό Κιέβου: «Αποφύγαμε κάποια μεγαθήρια, άλλα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη κλήρωση. Και εμείς σαν ομάδα, απέχουμε 6 χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει να πάμε ταπεινά. Είναι καλό που παίζουμε πρώτα στην έδρα μας. Είναι καλή κλήρωση, αλλά πρέπει να είμαστε ταπεινοί».

Για τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου: «Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια δεν μπορείς να τον βγάλεις εκτός τίτλου, όποιες δυσκολίες και αν περνάει. Εμείς είμαστε καλά, έχουμε χημεία γιατί είμαστε χρόνια μαζί. Ο Ολυμπιακός δεν το χει με τόσες μεταγραφές που κάνει κάθε χρόνο και επίσης λείπει το ελληνικό στοιχείο. Ο ΠΑΟΚ βρίσκει σιγά σιγά την ομοιογένειά του. Τους βοηθάει τελευταία το ελληνικό στοιχείο. Ο Πέλκας, ο Μαλεζάς, ο Λημνιός ξέρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι ωραίο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και μακάρι να το κερδίσουμε εμείς».

Για τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου: Εμείς και ο Ολυμπιακός έχουμε 8 εντός και 8 εκτός έδρας ματς και ο ΠΑΟΚ νομίζω 9 εντός και 7 εκτός. Τα ντέρμπι σου δίνουν ένα κίνητρο παραπάνω. Αν κερδίσεις θα έχεις ένα πλεονέκτημα. Αν χάσουμε όμως βαθμούς από μικρές ομάδες θα έχουμε πρόβλημα. Πέρυσι χάσαμε βαθμούς με Παναιτωλικό με Ηρακλή. Αυτά τα ματς δίνουν τίτλο. Τα ντέρμπι είναι για τον κόσμο».

Για το τι θέλει να του φέρει ο Άγιος Βασίλης: «Ένα πρωτάθλημα. Να είμαι ενεργός και να μου το φέρει. Να έχουν υγεία. Να δίνει χαρά η ΑΕΚ στον κόσμο της και μακάρι κάθε δυσκολία να την περνάμε με ένα χαμόγελο και χαρά».
Keywords
Τυχαία Θέματα