Κρατά χαμηλούς τόνους

Η ανανεωμένη Αγγλία πηγαίνει στο μουντιάλ κρατώντας χαμηλούς τόνους, σε αντίθεση με το «τουπέ» που είχε τα τελευταία χρόνια και την έφερναν αντιμέτωπη με οδυνηρούς αποκλεισμούς. Ο Σάουθγκέιτ έχει φτιάξει μια ομάδα πολεμιστών, που δέχεται δύσκολα γκολ και εύκολα ή δύσκολα παίρνει αυτό που θέλει. Από τους 23 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το αγγλικό ρόστερ, μόλις οι 3 είναι πάνω από 30 ετών, ο Κέιχιλ, ο Γιανγκ και ο Βάρντι, καταδεικνύοντας και τη φιλοσοφία του κόουτς. Ξεκινάει παίζοντας με τα αουτσάιντερ του ομίλου, ενώ στα υπέρ της το
γεγονός πως σε 21 αναμετρήσεις φιλικές και επίσημες με το Βέλγιο, έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα και αυτή το μακρινό 1936 σε φιλικό. Το 1966 και η μοναδική κατάκτηση του τροπαίου, μοιάζει και είναι πολύ μακρινό.

ΑΣΤΕΡΙ
Αν και μόλις στα 24 του ο Χάρι Κέιν θα φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, οδηγώντας τους συμπαίκτες του στα γήπεδα της Ρωσίας. Με σχεδόν 150 γκολ τα τελευταία 4 χρόνια, με Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις και εθνική Αγγλίας, ο Κέιν ενσαρκώνει τις ελπίδες των Άγγλων οπαδών για κάτι καλό σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο. Στα προκριματικά έβαλε 5 γκολ σε 6 αγώνες.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ μετά από 3 χρόνια στην Μίντλεσμπρο και άλλα 3 στην εθνική Αγγλίας U21, διαδέχθηκε τον Αλαρντάις τον Σεπτέμβριο του 2016. Σε 16 ματς στον πάγκο της «μεγάλης» εθνικής έχει 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ κατάφερε να την οδηγήσει στην 6η συνεχόμενη τελική φάση της ιστορίας της. Θα είναι γι’ αυτόν το πρώτο σπουδαίο τουρνουά της καριέρας του.

ΠΟΡΕΙΑ
Ολοκλήρωσε αήττητη την πορεία της στον έκτο όμιλο των προκριματικών, με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 10 ματς. Το μεγάλο της όπλο ήταν η άμυνα, καθώς δέχθηκε μόλις 3, ενώ σκόραρε 18 φορές. Η εστία της παραβιάστηκε μόνο από δύο ομάδες την Σκωτία και την Σλοβακία. Πήρε από την αρχή κεφάλι στον όμιλο νικώντας μέσα στην Τρνάβα 1-0, ενώ μέχρι την 6η αγωνιστική κρατούσε ανέπαφη την εστία της. Η ισοπαλία 2-2 με την Σκωτία αναπτέρωσε κάπως τις ελπίδες των υπολοίπων, αλλά οι δύο κολλητές νίκες στο Γουέμπλεϊ, 2-1 την Σλοβακία και 1-0 την Σλοβενία, έφεραν την άνετη πρόκριση για τα λιοντάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα