Κόντρα σε αυτούς που επιμένουν

Οι συνεχόμενες νίκες είναι ένας αριθμός. Για τον Ολυμπιακό είναι έξι, ξεκινώντας από τη Μπολόνια και καταλήγοντας πριν δύο εβδομάδες στο Βερολίνο. Ενδιάμεσα Ρεάλ, Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε, Εφές. Η τελευταία φορά που ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έφυγαν ηττημένοι από το παρκέ ήταν στις 10 Γενάρη, στο Γκαστόν Μεντεσάν του Μονακό, μετά από εκείνη τη σκυλομαχία με τον Τζέιμς. Αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιθανώς φαίνεται. Πέρσι το μεγαλύτερο σερί ήταν τέσσερις: Μπασκόνια, Εφές, Αρμάνι, Μπάγερν.

Από τότε που το σύστημα διεξαγωγής άλλαξε και η Ευρωλίγκα έγινε ένα μικρό πρωτάθλημα δεν είχε καταφέρει ποτέ να φτάσει στο έξι – μόλις μία φορά είχε φτάσει τις πέντε συναπτές.

Έξι εβδομάδες χωρίς ήττα, έξι σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, ένα Κύπελλο Ελλάδας με την 11η συνεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πορεία. Χαμόγελα παντού στην αναχώρηση, φωτογραφίες με τους εκδρομείς, πηγαδάκια και αστεία παντού. Τίποτα πιο λογικό.

Η Βαλένθια ξέρει ότι ο λόγος που πιθανότατα δεν θα τσεκάρει το εισιτήριο της οκτάδας είναι οι επιδόσεις της στη Φοντέτα, όπου σε 13 ματς έχει μόλις 7 νίκες: κανείς στην πρώτη 10άδα δεν έχει λιγότερες. Οι 6 εκτός έδρας νίκες, οι 3 εκ των οποίων στον πόντο (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Εφές) τους κρατούν στον αφρό, αφού μόνο οι τρεις πρώτοι έχουν περισσότερες. Όμως όταν τελειώσει το συναπάντημα με τον Ολυμπιακό θα έχουν 6 εξόδους και μόλις 4 ματς στο σπίτι ώσπου να μετρηθούν τα κούκια – όχι ακριβώς το φιλικότερο πρόγραμμα. Θα παίξουν όλους τους συνδιεκδικητές των πλέι-οφ σε εχθρικό περιβάλλον: Μπασκόνια, Ερ. Αστέρα, Ζάλγκιρις.

Αν κάνουν κάτι καλά, είναι να επιμένουν. Δεν είναι σπουδαία επίθεση (10η), αλλά ως κλασική ομάδα ρυθμού βρίσκει τον τρόπο να φαίνεται καλύτερη από ότι είναι. Στο Φάληρο έχανε 71-58 στο 30΄, όμως βρήκε τον τρόπο να γυρίσει τούμπα το ματς και να το κλέψει στο φινάλε. Στο πρόσφατο Copa Del Rey η Ρεάλ είχε προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι, αλλά έφτιαξαν για τον εαυτό τους την ευκαιρία να το πάρουν, εντούτοις ο Τζόουνς αστόχησε στο φινάλε. Έχουν κερδίσει τη Μονακό και τη Μπάρσα στο πορτοκαλί σπίτι τους, αλλά έχουν χάσει και από τη Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός έχει τη φόρμα, την ποιότητα και την εμπειρία να διαχειριστεί την κατάσταση και από τη στιγμή που θα ανταποκριθεί στις ενεργειακές απαιτήσεις του αγώνα, να φύγει από τη Βαλένθια νικητής για έβδομη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως ο επιπλέον χρόνος ξεκούρασης της ομάδας του Μουμπρού είναι ένα θέμα που τον απασχολεί. Την ίδια στιγμή θεωρεί πως ο χρόνος που μεσολάβησε από την ευφορία της κατάκτησης του Κυπέλλου ως σήμερα είναι αρκετός για να μπει ξανά η ομάδα του σε θέση μάχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα