Κάθε αρχή και… δύσκολη

Μετά και τα κωμικοτραγικά των τελευταίων ωρών, ο κύβος ερρίφθη, το πρωτάθλημα ξεκινάει κανονικά κι όλες οι ομάδες παίρνουν κανονικά θέση στη γραμμή της αφετηρίας. Για τον ΠΑΟΚ αυτή η αφετηρία τον βρίσκει σε μια πάρα πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Κι αυτό επειδή μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή στα προκριματικά του Champions League, βρίσκεται έναν αγώνα μακριά από το να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρό του πολλών ετών: Να μετάσχει στους ομίλους του
Champions League. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να υπερκεράσει ένα πάρα πολύ δύσκολο εμπόδιο, όπως τέτοιο είναι η Μπενφίκα, χωρίς να ξεγελάει κανέναν το σημαντικότατο ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 της περασμένης Τρίτης. Η προσπάθεια που θα χρειαστεί την Τετάρτη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όμως θα τη δώσει μέσα στο ίδιο του το «σπίτι» έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα με τη σέντρα ανάμεσα στον «Δικέφαλο» και τον Αστέρα Τρίπολης να έχει προγραμματιστεί για τις 19.15, καθώς όπως έγινε χτες γνωστό ο αριθμός της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας ολοκληρώθηκε στις 20.112. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό επί εποχής Σαββίδη, κάτι που αποδεικνύει πολλά, από την ανάγκη κατάθεσης ενός «ευχαριστώ» στον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ομάδας, μέχρι την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Ταυτόχρονα προδίδει την ακόρεστη «δίψα» που έχει ο κόσμος να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, που τόσο στερήθηκε στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν. Ολα αυτά μαζί με την προοπτική της διάκρισης, της επιστροφής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνθέτουν ένα εκρηκτικό κι άκρως εθιστικό μείγμα, τ’ αποτέλεσμα του οποίου αποτυπώθηκαν στον τελικό αριθμό των διαρκείας.

Αναγκαστικά λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του πορεύονται βάσει χριστής διαχείρισης των δυνάμεών τους, αφού στον κοντινό χρονικό ορίζοντα υπάρχει μια πολύ σημαντική προοπτική. Κάτι που δε σημαίνει ότι ο σημερινός αγώνας υποτιμάται ή πως περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το αντίθετο ... Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το «βάρος» της αφαίρεσης των δυο βαθμών από την περσινή σεζόν, η ανάγκη να μπει εξ αρχής θετικό πρόσημο είναι ακόμη μεγαλύτερη. Είναι η στιγμή που όσοι δεν είχαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής ως τώρα θα έχουν την ευκαιρία ν’ αποδείξουν πως δικαιούνται κάτι περισσότερο και μαζί με τους συμπαίκτες του, που αποτελούν τον κύριο άξονα αυτής της ομάδας, να φέρουν εις πέρας την πρώτη τους – εντός συνόρων – αποστολή κόντρα σ’ έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο. Τον μοναδικό που τον νίκησε το 2018, στην αναμέτρηση της Τρίπολης, που έχει μεν αλλά όχι πολλές αλλαγές, ειδικά σ’ ότι αφορά το αρχικό του σχήμα.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του, να επιβάλλει τον ρυθμό του, να έχει την κατοχή, τον έλεγχο και ν’ αντιμετωπίσει μια συμπαγής άμυνα με πολλές βοήθειες, που θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» στον αιφνιδιασμό και στις αντεπιθέσεις. Ενα ποδοσφαιρικό σενάριο που θα έχει χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας αν οι γηπεδούχοι σκοράρουν από νωρίς και υποχρεώσουν τους αντιπάλους τους να προωθηθούν επιζητώντας το σκοράρισμα. Αλλωστε ο «Δικέφαλος» τον χαρακτήρα του και τη νοοτροπία του τα έχει (απο)δείξει ήδη φέτος. Κι αυτά είναι στοιχεία που διέπουν όλη την ομάδα κι όχι μόνον όσους αγωνίστηκαν ως τώρα. Είναι κάτι που έχει αποτελέσει τη βάση δημιουργίας αυτού του συνόλου από την τεχνική ηγεσία, που φέτος είχε και την ευθύνη της προετοιμασίας, εν αντιθέσει με πέρσι με γνωστά τα σχετικά αποτελέσματα και του τότε και του τώρα.

Κάθε αρχή και δύσκολη ... Αλλωστε η δυσκολία του κάθε πράγματος ορίζεται από την ικανότητα και καθορίζεται από την προσπάθεια. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα