Κατάθλιψη: Η…μάστιγα του σύγχρονου ποδοσφαίρου

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι είτε στο ενδιάμεσο της καριέρας του είτε στο τέλος της πέφτουν στο τριπάκι της κατάθλιψης και ρίχνονται στο αλκοόλ και στις ουσίες. Ένας από τους βασικούς και συχνούς λόγους είναι η απότομη αλλαγή στη ζωή τους. Συγκεκριμένα, η “ξαφνική”φήμη, τα λεφτά και η πίεση τους φτάνουν στο σημείο αυτό.

Έπειτα στο τέλος της καριέρας τους πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν αυτά που έκαναν επί χρόνια και αγαπούσαν. Aντίθετα άλλοι για οικονομικούς λόγους καθώς είχαν μάθει να ξοδεύουν

πολλά, έχοντας παχυλούς μισθούς που πλέον δεν έχουν την ίδια δυνατότητα.

Ένας από τους παίκτες που “έπεσε” στην παγίδα αυτή είναι ο Οσβάλντο, ο οποίος όπως αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram πάσχει από κατάθλιψη και εθισμό στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ. Μάλιστα τόνισε ότι κάνει θεραπείες για να μπορέσει να βγει από αυτό.

View this post on Instagram

A post shared by Dani Stone (@daniosvaldobv)

Δεν είναι ο μόνος όμως…..

Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που μίλησαν για την κατάθλιψη δημόσια. Ένας από τους παίκτες που άφησε το αποτύπωμα του στην Μπαρτσελόνα και στην Εθνικής Ισπανίας ήταν ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, πάλεψε με την κατάθλιψη. Ο έμπειρος παίκτης όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας του πάλευε με την κατάθλιψη κάτι το οποίο αποκάλυψε μετά από χρόνια κάνοντας μάλιστα θεραπεία για να το αντιμετωπίσει.

Ούτε ο Ανρί ξέφυγε από αυτό. Ένας από τους παίκτες με μεγάλη διαδρομή στον χώρο του ποδοσφαίρου άφησε το αποτύπωμα του στην Premier League. Αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι κουβαλούσε την ψυχική ασθένεια σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Τιερί Ανρί μίλησε για αυτό στο podcast “The Diary of a CEO”, τονίζοντας πως γνώριζε πολύ καλά ότι υπήρχε πρόβλημα με την ψυχική του υγεία, καθώς παρά την επιτυχία που είχε χτίσει, έκλαιγε όλη μέρα.

Thierry Henry (EXCLUSIVE): “I Cried Every Single Day”, Dealing With Depression, My Childhood Trauma & Fighting For My Dad’s Love!

I had the pleasure of sitting down with one of the Gods of the game – Thierry Henry.

During our conversation, we discussed things that he’s never… pic.twitter.com/COSMAEvcvi

— Steven Bartlett (@StevenBartlett) January 8, 2024

Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ο βασιλιάς των σπορ, το πιο μαγικό άθλημα με παίκτες-αστέρες οι οποίοι μπορεί να βγάζουν τρομερά χρήματα και να είναι ινδάλματα για εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχει και η… σκοτεινή πλευρά του και κάθε ποδοσφαιριστής είναι και άνθρωπος, έχοντας τα δικά του προβλήματα και τις δικές του ανησυχίες.

Όλα αυτά μπορεί να κρύβονται κάτω από το χαλί κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά πολλές φορές εμφανίζονται όταν σταματάει το ποδόσφαιρο, όντας ένα φαινόμενο που αφορά κυρίως πετυχημένους παίκτες. Δεν μπορεί να ξέρει κανένας τι κρύβει μια εικόνα ενός ποδοσφαιριστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα