Καναβάρο: «Η Ιταλία να αρχίσει από το μηδέν»

Στον αποκλεισμό της Ιταλίας από την τελική φάση του Μουντιάλ 2018 αναφέρθηκε και ο Φάμπιο Καναβάρο, λέγοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν η κατάληξη μιας διαδικασίας που είχε αρχίσει δέκα χρόνια πριν.

Ο 44χρονος προπονητής ήταν ένας από τους παίκτες της «σκουάντρα ατζούρα» που πανηγύρισαν τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

«Δεν υπάρχουν εξηγήσεις, ούτε μπορούν να αποδοθούν ευθύνες κάπου συγκεκριμένα. Πρέπει να κάνουμε ένα ξεκίνημα με νέους κανόνες, ίσως να μειώσουμε τον αριθμό των ομάδων της Serie A
από 20 σε 18, να δημιουργήσουμε δεύτερες ομάδες μόνο με Ιταλούς… Μπορούμε να σκεφτούμε 3.000 λύσεις, το σημαντικό όμως είναι να τις υλοποιήσουμε», εξήγησε.

«Περιμένω τις παραιτήσεις όλης της διοίκησης της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Τους ξέρω και έχω δουλέψει μαζί τους, αλλά είναι ώρα να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να εκτιμήσουμε συνολικά την κατάσταση. Η αποτυχία αυτή μας αφορά όλους, το κακό είχε αρχίσει εδώ και δέκα χρόνια και τώρα είναι απαραίτητο να αρχίσουμε από το μηδέν», σχολίασε.
Keywords
Τυχαία Θέματα