Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία-Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία-Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώραςnpiliosΚυρ, 02/14/2021 - 15:03

Νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού

παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και η Αττική, στην οποία η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιος Καραγιάννης, εκπρόσωποι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Κλειστά σχολεία σε περιοχές της χώρας τη Δευτέρα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

κτός από τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, δήμοι της Δυτικής Θεσσαλίας ανακοίνωσαν τη μη λειτουργία δομών εκπαίδευσης, από αύριο Δευτέρα (15/2), λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών της κακοκαιρίας "Μήδεια" που επικρατούν ή θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης στην πόλη και τα χωριά του δήμου. Αιτία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο παγετός και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Πηγή: News.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off Καιρός Η κακοκαιρία πλησιάζει στην Αθήνα Article publish on Κυρ, 02/14/2021 - 15:03 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα