Καϊζερσλάουτερν: 21 χρόνια μετά…

Η Καϊζερσλάουτερν υπέταξε την έκπληξη του φετινού θεσμού του κυπέλλου Γερμανίας, Ζααρμπρίκεν, η οποία για να φτάσει στα ημιτελικά απέκλεισε κατά σειρά τις Μπάγερν, Αϊντράχτ Φρανκφούρτης και Γκλάντμπαχ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Μπάγερ Λεβερκούζεν ή Φορτούνα Ντίσελντορφ.  

“Let’s make the dream reality… together we’ll win the cup!“

1. FC Kaiserslautern (2. Bundesliga) supporters away at 1. FC Saarbrücken (3.

Liga). German Cup semifinal.

Nothing quite like the DFB Pokal.pic.twitter.com/KwRkBJqi6J

Felix Tamsut (@ftamsut) April 2, 2024

Αυτή είναι η όγδοη φορά που η Καϊζερσλάουτερν φτάνει στον τελικό του κυπέλλου. Η τελευταία φορά ήταν το 2003, όταν και αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου στο ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν χάσει με 3-1 από την ομάδα του Μονάχου. Οι βαυαροί προηγήθηκαν με τον Μπάλακ στο 3’ και στο 10’ με εκτέλεση πέναλτι και ο Κλαούντιο Πιζάρο στο 50’, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μίροσλαβ Κλόζε σκόραρε στο 80’.

Να θυμίσουμε ότι η Καϊζερσλάουτερν έχει πανηγυρίζει την κατάκτηση δύο κυπέλλων (1990, 1996). Ενώ τις άλλες φορές πήρε τη θέση της φιναλίστ (1961, 1972, 1976, 1981).

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν (Ο. Χίτσφελντ): Καν- Σανιόλ, Λίνκε, Κούφορ, Λιζαραζού (84’ Ταρνάτ)- Τζέρεμις (76’ Σχολ), Μπάλακ, Ζε Ρομπέρτο (76’ Φίνκ )- Έλμπερ, Κλ. Πιζάρο

Καϊζερσλάουτερν (Ε. Γκέρετς): Βίσε- Κοχ (46’ Ρίντλ), Κλος, Λέμπι, Τσάτο- Ανφάνγκ, Χρίστοφ, Λίνκολν (63’ Τιμ)- Κλόζε, Ντομίνγκεζ (81’ Τέμπερ), Λόκβεντς

Keywords
Τυχαία Θέματα