Καμπούρης: «Τιμή να μας σκέφτονται και να μας θυμούνται»

Ο Αργύρης Καμπούρης δηλώνει χαρούμενος από το γεγονός ότι ο κόσμος θυμάται ακόμα με συγκίνηση την Εθνική Ελλάδας του 1987, τριάντα και πλέον χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ.

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος διεθνής στο ΑΠΕ:

Εφέτος είναι η χρονιά σας! 30 χρόνια μετά το έπος του 87, είστε τα τιμώμενα πρόσωπα σε κάθε εκδήλωση Αργύρη!

«Νομίζω
ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους τους συναθλητές μου, 30 χρόνια μετά, να συνεχίζουν να μας σκέφτονται και να μας θυμούνται με την ίδια ευχαρίστηση, από την εποχή του 1987. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, γιατί πραγματικά την ομάδα του 1987 ο κόσμος την έχει αγαπήσει και συνεχίζει να την αγαπάει».

Εχετε συνειδητοποιήσει τι δώσατε στον ελληνικό αθλητισμό;

«Δώσαμε τις βάσεις και την αγάπη στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ και νομίζω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς. Κι αυτό γιατί πραγματικά πήραν πολλοί νέοι αθλητές τη σκυτάλη από εμάς, έφεραν ανάλογες επιτυχίες, και περισσότερες, και νομίζω ότι πλέον το μπάσκετ είναι στο DNA του Έλληνα. Κυρίως, μπορεί να συνεχιστεί όλη αυτή η επιτυχία».

Που βρίσκεται ο Αργύρης Καμπούρης σήμερα;

«Ο Αργύρης Καμπούρης ασχολείται με τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Είμαστε συνεργάτες με τον κ. Κεραμέα, κάνουμε μία πάρα πολύ καλή δουλειά για τα νέα παιδιά και πιστεύω ότι μέσα από όλη αυτή την εμπειρία και τους αξιόλογους προπονητές και συνεργάτες, θα βγουν αυριανοί καλοί αθλητές που θα αντιπροσωπεύσουν και την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού».

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει για πρώτη φορά και στο μπάσκετ Σύνδεσμο Παλαιμάχων, του οποίου πρόεδρος εξελέγης εσύ. Πες μας για το έργο σας...

«Είναι άλλο ένα σημαντικό κομμάτι αυτό, γιατί έχουμε ξαναβρεθεί όλη η παλιά φρουρά εκείνης της εποχής, από τον Παραγυιό, τον Ντάκουλα, τον Παπαχρηστόπουλο, τον Κοκορόγιαννη, τον Κουκή, τον Φασούλα και τόσους άλλους. Παίζουμε φιλικούς αγώνες και βοηθούμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Και μέσα από το Ιδρυμα Παναγιώτη Φασούλα, θα ακολουθήσουν πολλές δράσεις».

Τέλος, ποια ευχή θα ήθελες να κάνεις για τον αθλητισμό;

«Το βασικότερο είναι να έχουν υγεία όλοι οι αθλητές γιατί πραγματικά δίνουν πολύ μεγάλο κομμάτι από τη ζωή τους για τον αθλητισμό και αν θέλουμε να έχουμε τέτοιες επιτυχίες, το βασικό είναι η υγεία! Χρόνια Πολλά σε όλους!»
Keywords
Τυχαία Θέματα