Ιτούδης: «Ζητώ συγνώμη για την τεχνική ποινή, πλησιάζουμε στην κορύφωση της ανταγωνιστικότητας μας»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ζήτησε συγνώμη για την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο ίδιος σε ένα κρίσιμο σημείο του νικηφόρου αγώνα της Εθνικής με την Ιταλία (85-81). Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε μεγαλύτερη εξυπνάδα στην άμυνα απο τους διεθνείς για να μην χάνονται οι μεγάλες διαφορές στο σκορ που δημιουργεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότητημα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

«Όλες οι ομάδες του ομίλου είναι καλές και γίνονται καλύτερες, αν αδιαφορήσεις ή χαλαρώσεις απέναντι τους. Θέλουμε να ανοίξουμε το ροτέισον (διαχείριση) της ομάδας, ο Παπαγιάννης είναι ενεργός, ενώ θα περιμένουμε

ακόμα τον Κώστα, αλλά ήδη πάει πολύ καλά. Τα παιχνίδια του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ, θα έχουν γκραν γκινιόλ εξελίξεις, αν και θέλουμε να συμβαίνει αυτό. Παίξαμε με αλλαγές στην άμυνα, βγάλαμε τους ψηλούς εκτός της ρακέτας για να ελέγξουμε την δημιουργία παιχνιδιού της Ιταλίας. Χτίσαμε αυτοπεποίθηση με το συνεχές προβάδισμα του σκορ που είχαμε. Χαλαρώσαμε, όμως και το πληρώσαμε.

Η Ιταλία έπαιξε με κοντά σχήματα, με καλούς σουτέρ, τον Μέλι και τον Πολονάρα. Είχαμε να παλέψουμε με το δικό μας σύστημα, οι φόργουορντ και οι γκαρντ έκαναν καλή δουλειά. Δεν κερδίσαμε τα ριμπάουντ, όμως στα κρίσιμα σημεία ήμασταν εκεί. Δεν μου άρεσε η κίνηση της μπάλας, όμως θα μάθουμε από αυτό. 

Ζητώ συγνώμη για την τεχνική ποινή που δέχτηκα. Ήταν λάθος μου και δεν έπρεπε. Πρέπει να μάθουμε να μην χάνουμε τις μεγάλες διαφορές στο σκορ που δημιουργούμε. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι είμαστε πολύ ποιοτικοί με τον Γιάννη, αλλά έχουμε και άλλους ποιοτικούς παίκτες. Ο Γιάννης δεν έχει παίξει περισσότερο από 30 λεπτά και στα δυο πρώτα παιχνίδια.

Παίζουμε διαφορετικά με τον Γιάννη και διαφορετικά χωρίς αυτόν. Ο Λαρεντζάκης για παράδειγμα ήταν καταλύτης στο σημερινό παιχνίδι. Και αυτό δείχνει ότι είμαστε ομάδα, με τον παίκτη που έρχεται από τον πάγκο και βοηθά σημαντικά. Πλησιάζουμε στη κορυφή της ανταγωνιστικότητας μας, αλλά πρέπει να παίξουμε πιο έξυπνα στην άμυνα. Έχουμε έξυπνους παίκτες.

Είχαμε έναν παίκτη με υψηλό κίνητρο, τον καλύτερο παίκτη του κόσμου που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Είναι μοναδικός, ηγείται με το παράδειγμά του, σε πολλούς τομείς και δίνει έμπνευση σε πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι, όμως όταν είσαι τέτοιος αθλητής, όταν συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο, με σεβασμό στο παιχνίδι.

Δεν είναι θέμα ελευθερίας, αλλά καλού σπέισινγκ. Πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να δημιουργήσουμε σε καλύτερο σπέισινγκ. Ο Γιάννης το κάνει, ο Καλάθης και ο Ντόρσεϊ το κάνουν. Θα ήμουν τουλάχιστον ανόητος αν τους κρατούσα πίσω όταν μπορούν αν το κάνουν. Μπορούμε να έχουμε καλύτερες επιλογές στο σουτ σε κάποιες στιγμές που πρέπει να στοχεύσουμε κάποιον αντίπαλο, αλλά χρειαζόμαστε αυτοματισμούς. Όταν ερχόμαστε από το ματς με την Κροατία, με 28 πόντους στο τρανζίσιον, θα ήμασταν ανόητοι να αλλάξουμε το στιλ μας. Δεν είναι θέμα ελευθερίας, είναι θέμα αποστάσεων.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. Αν δεν μπορείς να παίξεις εδώ, δεν ανήκεις σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός. Δεν σου χαρίζεται κάτι, πρέπει να το πετυχαίνεις και η ομάδα μου το έχει αυτό. Μένει ανταγωνιστική σε πολλούς τομείςς. Έχουμε έξυπνους παίκτες. Έχουμε χάσει μεγάλες διαφορές, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, έχουμε σπουδαίους αντιπάλους που κάνουν κι αυτοί τη δουλειά τους. Το Βερολίνο είναι σπουδαία πόλη, έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις, αλλά τώρα είμαι στο Μιλάνο και είμαι συγκεντρωμένος εδώ.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι εδώ. Ακούμε τον εθνικό ύμνο να τραγουδούν και νιώθουμε μεγάλη συμπαράσταση. Θα ξεκουραστούμε στην ημέρα του ρεπό και θα ανασυνταχθούμε για την συνέχεια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιτούδης, Ζητώ,itoudis, zito