Ισπανία-Ελλάδα 16-8: Δίκαιη ήττα και τώρα… Κίνα

Η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ισπανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα. Η Εθνική ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της δευτεραθλήτριας Ευρώπης και Κόσμου και ηττήθηκε δίκαια με 16-8.

Η Ελλάδα είχε πολύ άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (3 γκολ από 14 αποβολές) και δεν μπόρεσε

να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Πλέον το ενδιαφέρον της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου στρέφεται στο παιχνίδι με την Κίνα, που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ματς

Στο πρώτο οκτάλεπτο η εθνική ομάδα ήταν καλή και προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 χάρη σε γκολ των Νίνου και Ξενάκη. Όμως η αστοχία στον παραπάνω και 1 γκολ στο τέλος της περιόδου από την Έσπαρ διαμόρφωσαν το 2-2.

Οι Ισπανίδες βρήκαν γκολ και στις δύο πρώτες επιθέσεις στη δεύτερη για να κάνουν το 4-2, την ίδια στιγμή που οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν εκμεταλλεύονταν τον παίκτη παραπάνω. Η Ορτίζ με πέναλτι θα κάνει το 5-2 και η Μαργαρίτα Πλευρίτου θα δώσει «ανάσα»στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Εκεί ανέλαβε η Μάρθα Γκαρθία, που με 2 υπέροχα τέρματα θα κάνει το 7-3  με την Βασιλική Πλευρίτου να σημειώνει το 7-4, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ισπανία πέτυχε τρία γκολ για το 10-4, τελείωνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Εθνική μας συνέχιζε να μην είναι αποτελεσματική στον παραπάνω και μπήκε στην τελευταία περίοδο όντας πίσω με 5 γκολ (11-6).

Τα τελευταία οκτώ λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την «Ρόχα» να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά της και την Ελλάδα ήδη να σκέφτεται τον επερχόμενο «τελικό» με την Κίνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2

Keywords
Τυχαία Θέματα