Ιαπωνία – Πράσινο Ακρωτήρι 80-71: Φινάλε με νίκη και εισιτήριο για Παρίσι

Οι Ιάπωνες μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο και αφού απέβαλαν τη νευρικότητα του ξεκινήματος, κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να βρουν πολλά σουτ από την περιφέρεια. Χόκινσον και Τομινάγκα έμοιαζαν ασταμάτητοι και οι Ασιάτες κατάφεραν να βάλουν γερές βάσεις νίκης με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (50-37).

Η Ιαπωνία ήταν κυρίαρχη και στην τρίτη περίοδο, όπου κατάφερε να προσθέσει στην επιθετική εξίσωση τον Καβαμούρα

και σταδιακά αύξησε κι άλλο την υπέρ της διαφορά. Οι Ασιάτες προηγήθηκαν ακόμη και με +20 (73-53) και όλα έδειχναν πως το τέταρτο δεκάλεπτο θα ήταν… αγγαρεία.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη. Το Πράσινο Ακρωτήρι όχι μόνο δεν πέταξε λευκή πετσέτα, αλλά κατάφερε να βάλει τεράστιο άγχος και πίεση στον αντίπαλο, που στην τέταρτη περίοδο είχε 0/14 σουτ. Αντίθετα, η παρέα του Έντι Ταβάρες με μεθοδικότητα και “όπλο” την εξαιρετική άμυνα “ψαλίδισε” τη διαφορά και μείωσε σε 74-70, βάζοντας “φωτιά” στο ματς. Αυτός που ήρθε να βάλει τέλος στο άγχος της Ιαπωνίας ήταν ο Χόκινσον, ο οποίος με έξι σερί πόντους διαμόρφωσε το τελικό 80-71 και χάρισε στους Ασιάτες το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 50-37, 73-55, 80-71

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα