Η στιγμή που έπεσε ξύλο στην ελληνική Βουλή

Το 1960, η Βουλή είδε μια πραγματική σύρραξη, αντανακλώντας τις πολιτικές αντιξοότητες της εποχής. Ο αρχιτέκτονας του ελληνικού εναέριου οργανισμού, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, σφυρηλάτησε το μέλλον της αεροπορίας της χώρας με τη δημιουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας το 1957, καθώς ανέλαβε την ΤΑΕ. Το 2007, το ναυάγιο του Sea Diamond κοντά

στη Σαντορίνη, ένα γεγονός που σήμανε μια θλιβερή στιγμή στον τουρισμό της χώρας.

Όλα αυτά συνέβησαν σαν σήμερα στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα!

Αντάλλαξαν… απόψεις με τα χέρια στη Βουλή

Στις 6 Απριλίου του 1960, η ελληνική Βουλή έγινε σκηνή έντονων αντιπαραθέσεων κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης συζήτησης. Η πρόταση δυσπιστίας της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) κατά της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή οδήγησε σε ένταση μεταξύ των βουλευτών.

Η ρητορική κλιμακώθηκε σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, με τους βουλευτές της ΕΡΕ να αποκαλούν τους συναδέλφους τους της ΕΔΑ «Βούλγαρους» και τους τελευταίους να ανταποδίδουν με τον όρο «ταγματασφαλίτες». Η κατάσταση κλιμακώθηκε σε φυσική σύγκρουση και τους Βουλευτές να ανταλλάζουν… απόψεις με τα χέρια! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαιτηθεί η παρέμβαση της Χωροφυλακής για την αποκατάσταση της τάξης.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, καθώς αντανακλά τις τεταμένες πολιτικές σχέσεις της εποχής και την έντονη πολιτική πόλωση που υπήρχε.

Η Γέννηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Στις 6 Απριλίου του 1957, ένα σημαντικό γεγονός σημάδεψε την αεροπορική ιστορία της Ελλάδας με την ίδρυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας από τον διάσημο εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Η Ολυμπιακή Αεροπορία ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που είχε ως στόχο να ενώσει τον ελληνικό κόσμο μέσω των αιθέρων, προσφέροντας μια νέα εποχή στις αερομεταφορές.

Ο Ωνάσης, με την προνοητικότητα και την επιχειρηματική του διορατικότητα, εξαγόρασε την κρατική εταιρεία ΤΑΕ, η οποία αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, και τη μετέτρεψε σε έναν αερομεταφορέα που έγινε σύμβολο της ελληνικής εθνικής υπερηφάνειας. Η Ολυμπιακή Αεροπορία, με τον χαρακτηριστικό της κόκκινο και χρυσό στόλο, έγινε γνωστή για την ποιότητα των υπηρεσιών της και την ασφάλεια των πτήσεών της, ενώ συνέβαλε στην προώθηση του τουρισμού και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Βυθίστηκε το Sea Diamond κοντά στη Σαντορίνη

Στις 6 Απριλίου του 2007, η ημέρα σημαδεύτηκε από ένα ατυχές γεγονός στη θαλάσσια ιστορία της Ελλάδας, όταν το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, κοντά στην πανέμορφη Σαντορίνη. Το πλοίο, που μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες, προσέκρουσε σε ύφαλο στον όρμο Αθηνιού, με αποτέλεσμα την εισροή νερού και την τελική του βύθιση.

Sea Diamond

Η ανταπόκριση των διασωστικών συνεργείων ήταν άμεση και ευτυχώς, οι περισσότεροι επιβάτες διασώθηκαν. Το συμβάν αυτό έθεσε σε κίνηση μια σειρά από αναθεωρήσεις στα μέτρα ασφαλείας και στις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης για τα πλοία, ενισχύοντας τη θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα