Η «μάχη» των σκόρερ στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (videos)

Οι Εμπαπέ, Κέιν και Μαρτίνες που δεν έχουν αντίπαλο, ο γήινος, φέτος, Χάαλαντ, η «μάχη» της Λα Λίγκα και η… ελληνική πινελιά στην Ολλανδία. 

Δείτε αναλυτικά:

Πρέμιερ Λιγκ 

Η φετινή… γήινη απόδοση του Έρλινγκ Χάαλαντ έχει κρατήσει τη «μάχη» των σκόρερ στο «νησί» ορθάνοιχτη. Ο Νορβηγός αφού έσπασε όλα τα κοντέρ πέρυσι με τα 36 του γκολ, είπε φέτος να προσγειωθεί σε νορμάλ επίπεδα και μέχρι τώρα έχει «πληγώσει» τα αντίπαλα δίχτυα 18 φορές. Η επίδοσή του αυτή τον φέρνει ξανά στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των σκόρερ,

όμως βλέπει από πίσω του τους Σαλάχ, Σολάνκι και Γουότκινς να… καραδοκούν με 16. 

Λα Λίγκα 

Μόλις δύο τέρματα χωρίζουν τους πρώτους έξι σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος και έτσι δύσκολα κανείς μπορεί να προβλέψει ποιος θα κατακτήσει την κορυφή αυτή στο τέλος της σεζόν. Μπέλιγχαμ, Ντόβμπικ και Μπούντιμιρ μοιράζονται μέχρι στιγμής την πρωτιά με 16 γκολ, ενώ από πίσω ακολουθούν ο Μαγιοράλ με 15 και οι Μοράτα, Σόρλοθ με 14. 

Μπουντεσλίγκα 

Ο Χάρι Κέιν μπορεί να οδεύει σε ακόμη μια χρονιά δίχως κάποιο κερδισμένο τρόπαιο, όμως στην πρώτη του σεζόν στο Μόναχο έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Ο Άγγλος έχει «πληγώσει» τα αντίπαλα δίχτυα 31 φορές μέχρι στιγμής και δείχνει να μην έχει αντίπαλο στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της Μπουντεσλίγκα. Ο Γκιρασί της Στουτγκάρδης κάνει ότι μπορεί ώστε να διατηρηθεί σχετικά κοντά του, μετρώντας 23 τέρματα στη σεζόν μέχρι τώρα. 

Λιγκ 1 

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Εμπαπέ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με 24 τέρματα και αφήνει αρκετά πίσω του τους Ντέιβιντ και Λακαζέτ με 15 και 13 αντίστοιχα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ θέλει να αποχαιρετήσει την «πόλη του φωτός» με ακόμη έναν τίτλο πρωταθλήματος με την Παρί, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνοδευθεί και από αυτόν του κορυφαίου σκόρερ της λίγκας. 

Σέριε Α 

Η Ίντερ καλπάζει με άνεση προς το «Σκουντέτο» και ο Λαουτάρο Μαρτίνες προς την πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ. Ο Αργεντινός μετράει 23 γκολ μέχρις ώρας και διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Βλάχοβιτς, ο οποίος έχει 15. 

Ερεντιβίζιε 

Ο δικός μας, Βαγγέλης Παυλίδης, μάχεται με τον Λουκ Ντε Γιονγκ για την πρώτη θέση των σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα και μέχρι τώρα τα πηγαίνει περίφημα. Ο Έλληνας διεθνής μετράει 24 γκολ, δύο περισσότερα από τον Ντε Γιονγκ, και είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση των Ελλήνων επιθετικών στην Ολλανδία, αφού εάν στο τέλος της σεζόν παραμείνει πρώτος στη σχετική λίστα θα είναι ο τέταρτος Έλληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Δουβίκα, Γιακουμάκη και Μαχλά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα