Η κατάρα της τέταρτης περιόδου

Πρώτος έθιξε το θέμα μετά την ήττα από τη Μπολόνια ο Φαλ. ‘’’Ισως είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης’’, είπε ο Γάλλος σέντερ ‘’αλλά δεν μπορούμε να κλειδώσουμε δικά μας παιχνίδια και αγώνες που ελέγχουμε’’. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε αμέσως μετά και ο ασίσταντ κόους του Μπαρτζώκα ο Γιώργος Μποζίκας. Στο αεροδρόμιο του Φορλί λίγο πριν η αποστολή της ομάδας πετάξει για τη Λιόν κάναμε την ίδια ερώτηση στον Γιώργο Μπαρτζώκα που αναφέρθηκε σε αρκετούς παράγοντες (τραυματισμούς, έλλειψη ομοιογένειας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή) αλλά εξαντλώντας την ειλικρίνεια

του τόνισε ότι πραγματικά δεν γνωρίζει αν υπάρχει μια και μοναδική αιτία για το όλο θέμα.

Προφανώς και αν ο Ολυμπιακός είχε χάσει ένα παιχνίδι που έλεγχε απόλυτα για 37-38 λεπτά όπως αυτό στην έδρα της Μπολόνια δεν θα γινόταν καν κουβέντα αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας. Μόνο που για τον Ολυμπιακό το δείγμα γραφής έχει φτάσει πλέον τα οκτώ σερί παιχνίδια! Περίπου τα μισά της μέχρι τώρα σεζόν. Σε ορισμένα πέρασε απαρατήρητο γιατί τα κέρδισε οπότε η νίκη κάλυψε την απώλεια του καθοριστικού τέταρτου δεκαλέπτου όπως για παράδειγμα έγινε στον αγώνα με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι ή με τον Αστέρα στο ΣΕΦ. Σε αυτή τη σειρά των οκτώ αγώνων ο Ολυμπιακός μόνο σε δύο δεν σημείωσε λιγότερους πόντους από τον αντίπαλο του στην τέταρτη περίοδο. Κόντρα στη Ζάλγκιρις (ισόπαλο τέταρτο δεκάλεπτο με 20-20) και κόντρα στη Βελένθια όπου όμως το +2 της διαφοράς πόντων στο διάστημα αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την ήττα. Στην κουβέντα με τον ερυθρόλευκο κόουτς κάναμε και τον….λογαριασμό! ‘’Αν είχαμε κερδίσει τέσσερα από τα ματς που χάσαμε στο τέλος η εικόνα θα ήταν εντελώς διαφορετική’’,μας είπε αναφερόμενος στο ρεκόρ του 7-8 με το οποίο πήγε στη Λιόν για τον αποψινό αγώνα ο Ολυμπιακός.

Εχουμε και λέμε λοιπόν:

-Στο Μονακό ο Ολυμπιακός μπήκε προηγούμενος με ένα πόντο διαφορά στην τελευταία περίοδο και ηττήθηκε με 8.

-Με τη Ρεάλ μετά από 30 λεπτά αγώνα ήταν στο -4 αλλά τελικά ηττήθηκε με 6 πόντους διαφορά.

-Και τέλος πριν από τρεις ημέρες στη Μπολόνια μπήκε προηγούμενος με 8 πόντους διαφορά στην τελευταία περίοδο και ηττήθηκε στο τέλος με 2!

Η μοναδική περίπτωση κλειστής ή οριακής ήττας όπου κέρδισε την 4η περίοδο ήταν κόντρα στη Μπασκόνια αλλά παρότι κράτησε τους Βάσκους σε ένα ισχνό απολογισμό 8 πόντων στην τέταρτη περίοδο ηττήθηκε στον πόντο. Ακόμη πιο πριν από αυτό το σετ αγώνων η κατάρα της τέταρτης περιόδου είχε κτυπήσει και στην Πόλη. Κόντρα στη Φενέρ ήταν μόλις στο -1 μετά από 30 λεπτά αγώνα και τελικά ηττήθηκε με 2!

Η τελική αριθμητική απεικόνιση του ζητήματος λέει ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει την τέταρτη περίοδο σε πέντε από τους 15 φετινούς του αγώνες, την έχει χάσει οκτώ και σεδύο περιπτώσεις σκόραρε τους ίδιους ακριβώς πόντους με τον αντίπαλο του. Αυτό μας δίνει ένα συνολικό -23 σε διαφορά πόντων που μπορεί να μην φαντάζει τεράστια αλλά στην πραγματικότητα και σε επίπεδο αποτελεσμάτων είναι εξαιρετικά ζημιογόνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα