Η Εφές έστειλε την Μπασκόνια στη Φενέρ

Η Ανατολού Εφές έκανε την έκπληξη επικρατώντας στην έδρα της Μπασκόνια με 81-79 και έστειλε τους Βάσκους στα... χέρια της Φενέρμπαχτσε. Η παρέα του Μακάλουμ, αν και αδιάφορη βαθμολογικά, έβαλε τέλος στο εκπληκτικό σερί της ισπανικής ομάδας που κρατούσε 42 μέρες.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 18-13, αλλά η τουρκική ομάδα στη συνέχεια έδειξε διάθεση στην άμυνα και με από εκεί κατάφερε να πάρει πόντους επιθετικά.

Η διαφορά των επτά πόντων (20-13) εξανεμίστηκε γρήγορα στις αρχές του δεύτερου
δεκαλέπτου (22-23) και μάλιστα η Εφές πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα βρισκόμενη μπροστά με ένα πόντο (32-33).

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου το σύνολο του Αταμάν διεύρυνε τη διαφορά της και από τη μικρότερη δυνατή τιμή της, την έφτασε σχεδόν σε διψήφιο αριθμό. Οι εννιά πόντοι είχαν... σταθεροποιηθεί μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο η Μπασκόνια ισοφάρισε 69-69 και άρχισε το... θρίλερ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και έφτασαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Ο Σιμόν με βολές έδωσε αέρα τριών πόντων (77-80) και ο Μπντουά με τον ίδιο τρόπο 8'' πριν το τέλος μείωσε στον πόντο (79-80). Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα η Μπασκόνια έκλεψε, όμως ο Χουέρτας αστόχησε και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Ντάγκλας κέρδισε το φάουλ. Εβαλε τη μία βολή και έχασε επίτηδες τη δεύτερη για το τελικό 79-81.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μακάλουμ με 21 πόντους και 9/10 δίποντα, ενώ Πουαριέ και Σενγκέλια είχαν από 17 πόντους για τους ηττημένους.
Keywords
Τυχαία Θέματα