Η αστυνομία στο μάτι του κυκλώνα: Άναψαν φωτιές οι διάλογοι με τους νονούς της νύχτας και το δημοσίευμα για Θεοδωρικάκο

Νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης -που είναι ήδη στα “κόκκινα”- βάζουν τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν επίορκους αστυνομικούς να έχουν σχέσεις με λαθρεμπόρους καυσίμων, να συνδιαλέγονται και να είναι συνδαιτυμόνες με παραβατικούς παράγοντες, αλλα και να παρεμβαίνουν για να μην ελεγχθούν οι έκνομες πράξεις τους.

Οι διάλογοι που αποκάλυψε χθες το “Το Βήμα της Κυριακής” είναι ενδεικτικοί της διαφθοράς που φέρεται οτι επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Μάλιστα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός

ζητά με την παραγγελία του να οριστούν δύο εισαγγελείς για την διερεύνηση όσων καταγγέλλονται μέσω του δημοσιεύματος για τους “παράλληλους βίους” μεταξύ κάποιων αστυνομικών και παράνομων κυκλωμάτων.

Οπως ανάφερει η εφημερίδα, 25 αστυνομικοί έχουν “χαρτογραφηθεί” για τη συμπεριφορά τους, μέσα από sms, καταγραφές από κινητά τηλέφωνα αλλά και στοιχεία που ελήφθησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου και ενός αστυνομικού φαίνεται να άνοιξαν τον δρόμο για τις αποκαλύψεις, οι οποίες καταδεικνύουν ότι οι ποινικοί είχαν προσβάσεις ακομη και σε ανώτερους αξιωματικούς.

Το ανησυχητικό και καθόλου παρήγορο στοιχείο είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι σε αυτά τα στοιχεία υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με συνεργάτες υπουργών. Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι εντοπίστηκαν επικοινωνίες αξιωματικών της ΕΛΑΣ με Αλβανούς ποινικούς, οι οποίοι δρούσαν στην γιάφκα της Πανεπιστημιούπολης. Τα μηνύματα έχουν ημερομηνίες Μαρτίου και Δεκεμβρίου του 2018, αλλά και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2022.

Αξιωματικός στο Εσωτερικων Υποθέσεων: Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μου ζήτησε να μην σχηματίσω δικογραφία για μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου
Την ίδια ώρα δημοσίευμα του documentonews.gr ανέφερε χθες το βράδυ ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατέθεσε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στις 25 Ιανουαρίου ότι τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ τον πίεσε και παρενέβη με απειλητικό ύφος, ζητώντας του μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι μία ομάδα νεαρών – μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου- που κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκαν με ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο παρουσιάζει την κατάθεση του αξιωματικού που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση, ο τελευταίος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και του ζήτησε να μην σχηματίσει δικογραφία για τα 18 γραμμάρια ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή των νεαρών στο Μαρούσι, μετά από έλεγχο σε παρκάκι. “Του είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω ούτε για το δικό μου παιδί” φέρεται να τού απάντησε ο καταγγέλων αξιωματικός, με τον συνομιλητή του στην άλλη γραμμή να του λέει ότι αν δεν λύσει το θέμα άμεσα, θα τον στείλει σπίτι του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέλεξε να μιλήσει τώρα, γιατί εδώ και τέσσερις μήνες δέχεται απειλές.

“Ως εδώ η αθλιότητα, προσφεύγω στη δικαιοσύνη”, λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργος Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με μία μακροσκελή ανακοίνωση κάνει λόγο για λασπωτήρα που υπερβαίνει το όριο της ανηθικότητας. “Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες στο πρόσωπό μου προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας, το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση μάλιστα δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προίσταται αξιωματικός που επισης αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για δύο αποστρατείες, οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής , διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας”

Ο υπουργός σημειώνει ότι αυτή η κατάθεση δόθηκε περισσότερο από έναν χρόνο μετά το “περιστατικό”, “φθάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας, τόσο ο ίδιος όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται και στον γιο μου. Αυτή η σκεωρία δεν με αγγίζει. Δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό”, λέει ο Τ. Θεοδωρικάκος, υποστηρίζοντας ότι από τις 26 Ιανουαρίου έχει δώσει εντολή διερεύνησης της υπόθεσης, αν και σημειώνει ότι πράγματι έγινε έρευνα σε μία παρέα 4 παιδιών μεταξύ των οποίων και ο γιος του, χωρίς όμως να βρεθεί τίποτε μεμπτό.

“Προσφεύγω στη δικαιοσύνη” καταλήγει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ως υπουργός, ως Έλληνας πολίτης, αλλά κυρίως ως γονιός”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα