Η adidas αποκαλύπτει την μπάλα και τις εμφανίσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η νέα μπάλα είναι ένας επανασχεδιασμός της πρώτης μπάλας που δημιούργησε ποτέ η adidas για το Παγκόσμιο Κύπελλο, της Telstar 1970 ενσωματώνοντας τις τελευταίες τεχνολογίες.

Η μπάλα διαθέτει το καινοτόμο NFC chip που δίνει τη δυνατότητα digital interaction με τον καταναλωτή και τεσταρίστηκε από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ομάδες
στον κόσμο, όπως η Αργεντινή, η Real Μαδρίτης και η Manchester United.

Η νέα μπάλα αποκαλύφθηκε στους fans του ποδοσφαίρου μέσα από live stream στο adidas Football YouTube channel από τους κορυφαίους παίκτες, Leo Messi, Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, Xabi Alonso και Kaka.

H adidas αποκάλυψε την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλου FIFA 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία. Την Telstar 18 θα κλωτσήσουν το επόμενο καλοκαίρι οι μεγαλύτεροι παίκτες παγκοσμίως για τη μεγαλύτερη διάκριση στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τη νέα εκδοχή της πρώτης μπάλας που δημιούργησε η adidas για το Παγκόσμιο Κύπελο της FIFA το 1970 στο Μεξικό. Το όνομά της έχει εμπνευστεί από τον χαρακτηρισμό της ως η «σταρ της τηλεόρασης». Ήταν η πρώτη μπάλα με μαύρα patches και ήταν ειδικά σχεδιασμένη για να ξεχωρίζει στην ασπρόμαυρη τηλεόραση, αλλάζοντας το design για πάντα.

Η ολοκαίνουργια Telstar διατηρεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά της “Brazuca” της επίσημης μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλου 2014 και ενισχύεται με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της adidas για να εκτοξεύσει την απόδοση μέσα στο γήπεδο. Η μπάλα έχει δοκιμαστεί βάσει των απαιτητικών αναγκών των καλύτερων παικτών παγκοσμίως, ενώ στη διαδικασία των δοκιμών συμμετείχαν κάποια από τα καλύτερα clubs ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο όπως οι Αργεντινή, Κολομβία, Μεξικό, Manchester United, Juventus, Real Madrid & Ajax.

Σε μια εξελιγμένη εκδοχή από τις Επίσημες Μπάλες Αγώνων του παρελθόντος, με μία νέα επιφάνεια που χαρακτηρίζεται από μεταλλικό print και γραφιστικά εφέ, σχεδιασμένα να προσφέρουν απόδοση και αντοχή τόσο στο γήπεδο όσο και στο δρόμο. Η βιωσιμότητα της Telstar 18 ήταν προτεραιότητα της adidas, με χαρακτηριστικά που συμπεριλαμβάνουν ανακυκλώσιμα υλικά backing και συσκευασίας.

Η Telstar 18 διαθέτει ενσωματωμένο το NFC chip καταστώντας τη την πιο καινοτόμα μπάλα Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι σήμερα. Το chip επιτρέπει στους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν με τη μπάλα μέσω του smartphone τους. Σε κάθε interaction, η μπάλα παράγει ένα μοναδικό κωδικό, ξεκλειδώνοντας αποκλειστικό περιεχόμενο και πληροφορίες για τον χρήστη. Αυτή η εξατομικευμένη εμπειρία, που χρησιμοποιείται πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση, παρουσιάζει συγκεκριμένες λεπτομέρειες κάθε μπάλας ενώ δίνει πρόσβαση σε δοκιμασίες που οι χρήστες μπορούν να αποδεχτούν μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο ROLAND ROMMLER, Category Director Football Hardware, δήλωσε: “Η αυθεντική Telstar είναι μία από τις πλέον εικονικές μπάλες ποδοσφαίρου όλων των εποχών και μία από αυτές που άλλαξαν το design στις ποδοσφαιρικές μπάλες για πάντα, οπότε η ανάπτυξη της Telstar 18 ενώ παραμένουμε πιστοί στο αυθεντικό μοντέλο ήταν μία πραγματική πρόκληση για εμάς. Ο νέος σχεδιασμός και το NFC chip άλλαξαν το επίπεδο στην καινοτομία και τον σχεδιασμό στις μπάλες ποδοσφαίρου και προσφέρουν τόσο στους καταναλωτές όσο και στους παίκτες μία συνολικά νέα εμπειρία.“

Η Telstar 18 θα είναι διαθέσιμη στα adidas Stores και σε συνεργαζόμενα καταστήματα αθλητικών ειδών και online στο www.adidas.gr.

Παράλληλα, η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών παρουσίασε τις εμφανίσεις που θα φορεθούν από τις ομοσπονδίες της για το Παγκόσμιο Κύπελο FIFA στη Ρωσία το 2018. Κάθε φανέλα για τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Αργεντινή, την Ισπανία, την Κολομβία, την Ιαπωνία, αλλά και του Μεξικού έχει εμπνευστεί από σχέδια του παρελθόντος που έχουν επανέλθει στον 21ο αιώνα ενσωματώνοντας σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Η νέα εμφάνιση για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, είναι μια σύγχρονη εκδοχή της χαρακτηριστικής φανέλας του 1990, μία από τις πιο διάσημες φανέλες παγκοσμίως. Η εμφάνιση της χώρας που θα υποδεχθεί τη διοργάνωση, Ρωσία, είναι μια νέα εκδοχή της φανέλας που είχε φορεθεί από τη Σοβιετική Ένωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 όταν η ομάδα είχε κερδίσει το Χρυσό. Η Αργεντινή με τη νέα της εμφάνιση γιορτάζει τα 125 χρόνια της ομάδας. Η Ισπανία τιμά την φανέλα του 1994, από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου στις ΗΠΑ. Στην καινούργια εκδοχή της πιο χαρακτηριστικής της φανέλας από το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 1990 στην Ιταλία επιστρέφει η Κολομβία, με χρωματικούς συνδυασμούς και σχέδια που παραπέμπουν στην Κολομβιανή σημαία. Η φανέλα της Ιαπωνίας εμπνέεται από την χειροποίητη τέχνη σχεδιασμού ρούχων της χώρας. Η εμφάνιση του Μεξικού, είναι εμπνευσμένη από τις αρχές της δεκαετίας 1990 και είναι η ιδανική επιλογή για εμφανίσεις από το γήπεδο στον δρόμο, για τους fans της “El Tri”.
Keywords
Τυχαία Θέματα