Η Microsoft ανακοινώνει τη νέα της Streaming υπηρεσία

Μια Ε3 υπόσχεση, που γίνεται πραγματικότητα.

Η Microsoft αποκάλυψε επίσημα στο κοινό το Project xCloud, την ενσάρκωση δηλαδή των σχεδίων της εταιρείας, να φέρει σε "κάθε οθόνη" τους τίτλους της.

Όπως είδαμε στο Microsoft blog, το Project xCloud

θα επιτρέψει στους developers να ρυθμίζουν σε ποιες πλατφόρμες του Project xCloud θα εμφανίζονται τα παιχνίδια τους, "χωρίς επιπλέον κόπο".

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, τα "public trials αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019", ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές ανάλογα με τις περιοχές και τον όγκο των δεδομένων.

Η ομάδα πίσω από το xCloud σχεδίασε μια ξεχωριστή συσκευή, η οποία μπορεί να συμπεριλάβει πολλαπλά "κομμάτια" από Xbox One κονσόλες, αλλά και ολόκληρη την "υποδομή", που στηρίζει την κονσόλα της Microsoft.

Αυτή η συσκευή θα τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, με σκοπό να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες της εταιρείας, προσφέροντας σε τουλάχιστον 140 χώρες την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Το Project xCloud βρίσκεται στα πρώτα στάδια των δοκιμών για smartphones και tablets, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να συνδεθεί με ένα Xbox Wireless Controller, μέσω Bluetooth.

Η πρώτη αναφορά πάνω στη νέα "streaming πολιτική" της Microsoft έγινε στην E3 2018, από όπου προέκυψαν φήμες γύρω από τη νέα γενιά κονσολών της εταιρείας, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται μια κονσόλα με το "κωδικό όνομα" Scarlett, η οποία θα λειτουργεί ως "streaming box".

Στον "ίδιο δρόμο" ακολουθεί και η Google με το Project Stream, το οποίο κατάφερε να φέρει το Assassin's Creed Odyssey στα Google Chrome browsers, ενώ η Sony έχει το PlayStation Now, μια υπηρεσία που επιτρέπει πλέον στους παίκτες να "κατεβάζουν" παιχνίδια των PS4 και PS2.

Ούτε η Nintendo "έμεινε πίσω", καθώς πειραματίζεται με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της εντός των συνόρων της Ιαπωνίας, με το Assassin's Creed Odyssey να αποτελεί ξανά το "πειραματόζωο", φτάνοντας μέσω μιας "cloud έκδοσης" και στα Nintendo Switch.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, μπορείτε να τον βρείτε στον κοντινότερο Blacksmith, να ακονίζει τη χολή του για τα επόμενα παιχνίδια της χρονιάς.

IGN GreeceΟι νέες προσθήκες του Xbox Game PassΝέα Xbox Bundles ίσως συνδυάσουν όλες τις υπηρεσίες της Microsoft με την κονσόλα της επιλογής σαςH Microsoft αποκαλύπτει νέο ημιδιαφανές Xbox One Controller

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα