Η Intel φέρνει εξαπύρηνους επεξεργαστές σε Ultrabooks

Σύντομα κοντά σας.

Η Intel μπορεί να έχει μόλις παρουσιάσει τους επεξεργαστές της Ice Lake 10nm, αλλά η εταιρεία δεν αποχαιρετά τους 14nm, καθώς μόλις ανακοίνωσε τις νέες CPUs της 10ης γενιάς Comet Lake.

Πριν αναστενάξουμε όλοι συλλογικά σε μια ακόμα παρτίδα 14nm από την Intel, η Comet Lake φέρνει για πρώτη φορά την

εξαπύρηνη δύναμη στο U-series τσιπ. Και από ό, τι μας είπε η MSI, αυτά τα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τσιπ θα είναι σε θέση να ανταγωνίζονται την σειρά H της 9ης γενιάς της Intel, σε ισχύ επεξεργασίας.

Εκτός από την προσθήκη δύο επιπλέον πυρήνων στο κορυφαίο Core i7, η Comet Lake έρχεται με ενσωματωμένη Wi-Fi 6 ασύρματη συνδεσιμότητα και αυξάνει την υποστήριξη μνήμης DDR4 σε ταχύτητες 2.666MHz. Δυστυχώς όμως, αυτοί οι επεξεργαστές 14nm δεν θα έχουν ενσωματωμένο τον επεξεργαστή γραφικών Gen11 της Ice Lake ή την έξυπνη λειτουργία "AI-enhanced".

Γιατί η Intel εισήγαγε επεξεργαστές τόσο 10nm όσο και 14nm κάτω από το ίδιο banner 10ης γενιάς; Όπως το έθεσε η Intel: Οι Ice Lake είναι δυνατότεροι όσον αφορά τα γραφικά, ενώ οι Comet Lake προσφέρουν εξαιρετική δύναμη επεξεργασίας - αν και ειλικρινά, θα προτιμούσαμε να έχουμε και τα δύο στο ίδιο τσιπ.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι διάφορα ζητήματα, όπως θέματα εφοδιασμου, ενδέχεται να περιορίσουν την ενσωμάτωση επεξεργαστών 10nm Ice Lake σε όλους τους τελευταίας γενιάς φορητούς υπολογιστές που θα κυκλοφορήσουν το τρέχον έτος. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει Ice Lake επεξεργαστές σε επιλεγμένες Ultrabooks ναυαρχίδες όπως το Dell XPS 13 2-in-1.

Αντίθετα, υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη επιλογή φορητών υπολογιστών που θα φέρει 14nm Comet Lake όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω.

IGN GreeceAlienware Aurora 2019 Hands OnΑνακοινώθηκε το Minecraft Dungeons - E3 2019Dauntless Images

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα