Η Epic στοχεύει ανοιχτά πλέον στο να ξεπεράσει το Steam

Μεγάλες αλλαγές στη βιομηχανία προβλέπει ο CEO της Epic.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, μίλησε εκτενώς για την ώθηση της εταιρείας στα ψηφιακά όρια της αγοράς και τι μπορεί να χρειαστεί για να εκτοπίσει το Steam από την κυριαρχία της αγοράς.

Σε μια συνέντευξη με το MCV, ο Sweeney

εξήγησε ότι θα πάρει exclusives, αξιοπρεπείς τιμές και δικαιότερο μερίδιο στα έσοδα των στούντιο - δεν είναι απαραίτητο το ξεκίνημα νέων χαρακτηριστικών.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα σχετικά με το Epic Games Store: δεν διαθέτει χαρακτηριστικά. Πράγματι, μέχρι πρόσφατα δεν είχε ούτε ένα εργαλείο αναζήτησης. Όμως, ο Sweeney επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα προσπαθώντας να ανταγωνιστεί κάποιον σε μια "δεσπόζουσα θέση" (π.χ. Steam), εκτός αν υπάρχουν exclusives, χαμηλές τιμές και σχέσεις προγραμματιστών.

"Είναι σχεδόν τέλειο για τους καταναλωτές ήδη... Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να μετατοπιστεί μια κυρίαρχη επιχείρηση μόνο προσθέτοντας οριακά περισσότερες δυνατότητες καταστημάτων ή μια οριακά καλύτερη εμπειρία εγκατάστασης", δήλωσε. "Αυτές οι μάχες θα κερδηθούν με βάση την προσφορά παιχνιδιών, τις τιμές καταναλωτή και την κατανομή των εσόδων των προγραμματιστών".

Παρόλα αυτά, ο Sweeney λέει ότι η τρέχουσα έκδοση του Epic Games Store θα "εξελιχθεί σημαντικά" με την πάροδο του χρόνου καθώς διευρύνεται η βιβλιοθήκη. Η προσέγγισή της Epic για την επιμέλεια θα αλλάξει επίσης. "Σε αυτό το αρχικό στάδιο, ξεκινάμε με ένα μικρό αριθμό προσεκτικά επιλεγμένων παιχνιδιών που βασίζονται στη συνεπή ποιότητα σε μια μεγάλη ποικιλία πεδίων", δήλωσε ο Sweeney. "Καθ'όλο το 2019, το κατάστημα θα ανοίξει ευρύτερα".

Σχετικά με το μερίδιο των εσόδων, ο Sweeney αναφέρει ότι η έκθεση της Epic αντικατοπτρίζει το επιχειρηματικό μοντέλο που το στούντιο επιθυμούσε εξ'αρχής και ότι η ιδέα υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό και ότι χρειάστηκε πραγματικά την επιτυχία του Fortnite για να επιταχύνει την εκτόξευσή του Store. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος προβλέπει περισσότερες αλλαγές στη βιομηχανία κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

"Νομίζω ότι η βιομηχανία παιχνιδιών θα αλλάξει περισσότερο τα επόμενα πέντε χρόνια από ό, τι τα τελευταία δέκα", δήλωσε. "Τα τελευταία απομεινάρια του παλιού μοντέλου παιχνιδιών εξαφανίζονται και οι μεγαλύτερες επιτυχίες είναι οι γρήγορες κινήσεις από indie developers και οι γρήγοροι ανταγωνιστές όπως υποδηλώνουν τα Fortnite και Apex Legends. Όλες οι παλαιές αποφάσεις πρέπει να επανεξεταστούν".

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN Greece Δωρεάν το Thimbleweed Park στο Epic Store Πλέον το Epic Games Store έχει offline mode Συνεχίζει τα δώρα το Epic Store

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα