Γκριεζμάν: Όλα ξεκίνησαν κόντρα στον Ολυμπιακό!

Ο Γάλλος διεθνής άσος, πέτυχε το υπ’ αριθμόν 174 γκολ του με τη φανέλα της Ατλέτικο, στο ματς του ισπανικού Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ισπανικής ομάδας, ξεπερνώντας τον Λουίς Αραγονιές.

Πότε όμως είχε πετύχει το πρώτο του τέρμα με τους Μαδριλένους; Ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014, σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 1η Αγωνιστική των ομίλων

του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, φιναλίστ της διοργάνωσης αλλά και πρωταθλήτρια Ισπανίας την προηγούμενη σεζόν, είχε γνωρίσει την ήττα με 3-2 τότε από τους «ερυθρόλευκους», στους οποίους ήταν προπονητής ο Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός, είχε προηγηθεί με τους Μασουακού και Αφελάι, ο Μάντζουκιτς είχε μειώσει για τους φιλοξενούμενους, πριν ο Μήτρογλου κάνει το 3-1.

Ο Γκριεζμάν, στα 23 του τότε, πρόσφατο απόκτημα των «ροχιμπλάνκος» από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, είχε μπει στο ματς στο 56ο λεπτό αντί του Γκάμπι και στο 86′ άνοιξε λογαριασμό με την Ατλέτικο, διαμορφώνοντας το 3-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τότε, ήταν ένας πρώην παίκτης της Ατλέτικο, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, ο οποίος δήλωσε στον ισπανικό Τύπο για εκείνο το ματς:

«Είχα πει τότε ότι ο Γκριεζμάν ήταν στο επίπεδο του Κριστιάνο και του Μέσι. Ίσως φαινόταν υπερβολικό, αλλά σήμερα μοιάζει δικαιολογημένο. Μπαίνοντας στο παιχνίδι, είχε αλλάξει τη δυναμική του αγώνα, κινούμενος πολύ ανάμεσα στις γραμμές. Δεν έχει το ένστικτο του ”δολοφόνου”, αλλά με τον τρόπο που κινείται, συμμετέχει πολύ ενεργά στις επιθετικές ενέργειες της ομάδας».

Για τον Γκριεζμάν, μετά από εκείνο το γκολ, θα ακολουθούσαν άλλα 173, που θα τον τοποθετούσαν μία για πάντα σε περίοπτη θέση στο βιβλίο της ιστορίας της Ατλέτικο, πέραν των κατορθωμάτων του με την Εθνική Γαλλίας, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα