Γιανκούνας: «Νικητής και ως παίκτης και ως προπονητής ο Σάρας»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε ο MVP Δεκεμβρίου της Ευρωλίγκα, Παούλιους Γιανκούνας.

Ο παίκτης της Ζαλγκίρις αναφέρθηκε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό, ενώ κατέθεσε την άποψή του και για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Λιθουανών, Μπένο Ούντριχ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της Euroleague:

Για
το βραβείο και το γεγονός πως συνδυάζεται με καλή πορεία της ομάδας του: «Είναι ένα σημαντικό βραβείο και με κάνει χαρούμενο. Δείχνει ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα, γιατί παίξαμε πολύ καλά τον τελευταίο μήνα και κάναμε πέντε νίκες στη σειρά».

Για το μυστικό της συνέπειας που του έφερε μία τέτοια ατομική διάκριση στα 33: «Δεν ξέρω, αλήθεια. Είμαι υγιής και νιώθω καλά. Έχω τη ρουτίνα μου, ακολουθώ την ομάδα μου. Φυσικά, οι προπονητές με βοηθούν να βελτιώνομαι και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό και το γεγονός πως ο Γιασικεβίτσιους έχει κάνει την ομάδα πιο σκληρή πνευματικά: «Νομίζω ότι ο τρόπος που παίζουμε εξαρτάται και από εμάς και από τον προπονητή. Είμαστε πιο δυνατοί πνευματικά από όταν ανέλαβε την ομάδα. Ειδικά φέτος. Πάντως, θα ήθελα να ξεκινάμε τα παιχνίδια καλύτερα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, καταφέραμε να επιστρέψουμε παρά το άσχημο ξεκίνημα και τελικά να νικήσουμε. Ο Σάρας ήταν νικητής ως παίκτης και το ίδιο είναι ως προπονητής. Του αρέσει να έχει τον έλεγχο σε όλα, στο παρκέ, και είναι επαγγελματίας. Μας προετοιμάζει πολύ καλά για κάθε παιχνίδι».

Για το τρίποντο του Μιλάκνις στο ματς με την Φενέρμπαχτσε και αν τον πειράζουν ακόμη: «Φυσικά, κάνουμε ακόμη πλάκες. Και εμείς και ο κόουτς. Είχε δύο επιλογές, όταν σούταρε: ή να το βάλει ή όχι. Όπως είπε και ο κόουτς, δεν ξέρω πώς θα ήταν η ατμόσφαιρα αν δεν έβαζε το σουτ, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει. Είμαι όμως χαρούμενος που τα κατάφερε. Πριν από μερικά χρόνια, ο Μιλάκνις έβαλε 13 σουτ στη σειρά από το κέντρο του γηπέδου. Δεν το έχουμε σε βίντεο, αλλά στο εγγυώμαι. 13 σουτ στη σειρά από το κέντρο. Όλοι τρελαθήκαμε, γιατί δεν το βλέπεις κάθε μέρα. Μακάρι να είχαμε το βίντεο».

Για το πόσο σημαντικό είναι για την Ζαλγκίρις το γεγονός πως οι Λιθουανοί έχουν μεγάλο ρόλο: «Είναι πολύ σημαντικό, αλλά στην ομάδα μας όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, καθώς δεν έχουμε μεγάλους σταρ. Είμαστε δυνατοί ως ομάδα. Ένα από τα πιο δυνατά μας στοιχεία είναι ότι πάντα μπορεί να παίζει καλά ένας διαφορετικός παίκτης. Είμαι σίγουρος πως αυτό θέλει και ο Σάρας: να υπάρχουν παίκτες που αποδίδουν καλά σε κάθε ματς. Φυσικά, οι πιο έμπειροι παίκτες έχουν περισσότερες ευθύνες και είναι σημαντικό πως υπάρχουν Λιθουανοί στην ομάδα. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτή η ομάδα και δίνουμε το 100% για τη Ζαλγκίρις».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό και το ρεκόρ προσέλευσης στη «Zalgirio Arena»: «Ήταν υπέροχο συναίσθημα. Ξέραμε, τρεις-τέσσερις μέρες πριν το ματς, ότι έχει γίνει sold-out και ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Οι οπαδοί μάς βοήθησαν πολύ και δημιούργησαν σπουδαία ατμόσφαιρα, την οποία χρειαζόμασταν για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Για τη μεταγραφή του Μπένο Ούντριχ: «Νομίζω πως θα μας βοηθήσει πολύ, καθώς είναι ένας πολύπειρος πόιντ γκαρντ. Ξεκίνησε να προπονείται με την ομάδα και θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να μας γνωρίσει καλύτερα. Είναι καλός παίκτης και θα δώσει μεγάλη βοήθεια. Στον Σάρας αρέσει να παίζει με δύο πόιντ γκαρντς, αλλά πιστεύω πως είναι πολύ χαρούμενος με αυτή τη μεταγραφή».

Για το τι θα χρειαστεί η Ζαλγκίρις, ώστε να φτάσει στα πλέι οφ: «Νομίζω πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και να παίζουμε όπως παίζουμε τώρα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, γιατί όλες οι ομάδες που κυνηγούν μία θέση στα πλέι-οφ θα παίζουν όλο και καλύτερα. Πρέπει να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα